pepe116 Dr. Szösziennél a lépésnél mikor átírtam és mikor vissza utána is megcsináltam terminalban sudo update-grub parancsot, és done szóra emlékszem, ami sztem jót jelent
pepe116 togaérdekes..leszedtem a szoftvercenterből egy frissítést és utána ki tudtam kapcsolni a gépet, majd megpróbáltam újra, de akkor már nem sikerült, pedig semmi változás nem történt.. o.O azmi?
pepe116 nincs valami rendszervisszaállítás lehetőség, mint windowsban? mert tegnap még semmi baj nem volt
pepe116 pepe116ha a windowshoz türelem kell akkor ehhez....... pff eddig rengeteg rengeteg idő és türelem.....
peterh pepe116Így akartamírni: "A z én időmben az első tanács mindig az "mc" volt." Ha ebben rámész arra helyre ahol dolgozni akarsz, csak a parncs kell mert az mc-t már sudo val indítottad.
peterh togaEzzel azt akarta mondani, hogy ma is olyan fiatalnak érzi magát. És ne légy tiszteletlen az ifjakkal! :)
pepe116 szóval köszönöm az eddigi válaszokat is, de akkor valaki meg tudná mondani h hogy lehet visszaállítani a rendszert? vagy, ha van jobb ötlet annak is örülnék:)
pepe116 pepe116hát nincs kolbászból a kerítés ubuntuéknál sem:D kezdek arra gyanakodni, hogy egy macbook nem is a gép minősége miatt kerül fél millióba, hanem azért mert annak a rendszere könnyebben használható, egyszerű; és ha ez így van akkor az megér minden fillért.
rapfen pepe116Mivel elakadtál, és nincs ötlet sem, megint előhozakodok vele, hogy körül kéne nézni a /var/log -ban, hátha van valami utalás. Ez csak tipp, nem biztos, hogy lesz valami eredmény, de egy próbát megér, nem vesztesz semmit, ha keresgélsz.
Kendek pepe116Ha minden kötél szakad, akkor is használhatod a nyílt meghajtót is a GPU-hoz. Rendszer-visszaállításra esetleg ajánlani tudom én is a Systemback nevű alkalmazást, magam is azt szoktam használni. Természetesen ahhoz, hogy visszalehessen állítani a rendszert egy megelőző állapotra, ahhoz készíteni kell egy visszaállítási pontot is.
toga rapfenVagy belépni tty1-be (ctrl+alt+f1), és megnézni hogy ott mit ír a sudo shutdown -h now-ra.