sleberEngedélyezted a drivert? szerk: nézd meg a rendszer/adminisztráció/zárt meghajtók vagy Hardware Drivers vagy hasonlóban

slebersleber! szerintem a te karid nem támogatja a 3D megjelenést! Azért próbálhatod a következőt: fellül Rendszer > Adminisztráció > Képernyő és Grafika > beírod a jelszót > ezen a ablakon Videokártya fül és ott kiválasztod a te Karidat és ő majd letölti ha kell neki driver nagyjából ennyi 2.megoldás ha nincs drivered felül Alkalmazások > Hozzáadás/Eltávolítás > ezután ellenörzi, hogy kijött e valami új csomag és a Rendszereszközök fül alatt megtalálod a drivereket!

rolahmikor?? én is szerk.: itt ezt írja ki: Another synaptic is running There is another synaptic running in non-interactive mode. Please wait for it to finish first. sok helyen kerestem a neten csakBENNETEK bízom

sleberEnable the driver? - ezek szerint nem volt rá lehetőséged dpkg --configure -a (ezt javasolta a program) tehát be kellene írni terminálba (alkalmazások>kellékek) sudo dpkg --configure -a jelszó azért előtte nézd meg, amit fentebb írtam, hogy mit ír ki zárt meghajtó ügyben.

sleberazt írja, hogy másik csomagkezelő is fut. egyszerre csak egyet lehet futtatni. ha nvidia kártyád van akkor próbáld az envy-t: http://www.albertomilone.com/nvidia_scripts1.html

3D támogatást meg lehet nézni így: terminálba: glxinfo ha a direct redreigre azt irja h no akkor nincs ha yes akko ven Nekem pl nincs 7.10 alatt ati kártyára: direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)

sleberbe kell zárni a frissítéskezelőt vagy synapticot vagy csomagkezelőt, ahhoz hogy ő telepíteni tudja neked a meghajtót.

jasperXP-n minden 3D-s jatek elmegy. Ha ez nem megy kövi az UNinstall UBUNTU :(

sleberha alapvetően 3D játékok miatt kell neked a rendszer, tényleg lehet, hogy nem az Ubuntu a te utad

hogyan használjam az envy-t????? FONTOS

sleberenvy_0.9.10-0ubuntu7_all.deb kilkk és telepítsd a gdebivel. envyben meg klikk az nvidia driver telepítésre.

8.04en nekem ment az ati kártyám mert annak jobb a terméktámogatás próbáld meg azon majd vajd töltsd le most a bétát de nem ajánlom mert én megszívtam vele: http://ubuntu.hu/forum/telepitesi-frissitesi-kerdesek/hardy-804-xubuntu-710-e-atalakias

gabenhello, elindítom az nvidia driver telepítését, de kiírja ezt a hibaüzenetet: "only one software management tool is allowed to run at the same time. Please close the other application eg. Update manager, aptitude, or Synaptic first" LÉGYSZI SEGÍTSETEK!!!!!!!!!!

sleberAzt mondja, nyitva van vagy frissítéskezelő, vagy Synaptic, vagy aptitude. Zárd be.

sleberelég hiányos az angolom, de egyszerre csak egy csomagkezelő futhat (ha nem jól értem majd kijavítanak). zárd be azt ami fut és utána próbáld az envy-t. de ahogy nézem nálad alpvető ismerethiány van. javaslom a dokumentációk/cikkek (pl az "Ami a Compiz mögött van" sorozatot.) végigolvasását. edit: ja és ezt már lentebb is írtuk. de ha ennyire veszed a fáradságot, hogy el sem olvasod a válaszokat csak kérdezel..., ráadásul ugyanazt.