v1rusUgye, hogy nem is haszontalan az a marketing? :)
Jó kis írás, bár nem értem, hogy egy ismertető cikknél miért kellett ennyire kiemelni a Unity körüli hisztériát, az egyszeri olvasót nem ez érdekli, hanem az, hogy megy-e a Facebook, Skype, Twitter és társai.
Amúgy a véleményem mindig az volt, hogy ha az ember fia úgy tekint a Unityre, mint egy spéci Gnome 2-re, ahol az alsó panel átköltözött a bal oldalra, és ahol (az amúgy a konkurensekhez képest talán nem túl szép) hármas indítómenü helyett egy látványosabb, logikusabb és univerzálisabb indítómenü van, észreveheti, hogy annyi különbség igazából nincs is, amitől rögvest falra kellene mászni. Ez persze a saját véleményem, én KDE-ről váltottam Unityre, ami ugye Gnome, pedig a Gnome-ról és holdudvaráról (GTK, a kamu objektumorientáltság, és az ebből fakadó gusztustalan forráskódok C-ben, alkalmazások kinézete, funkcionalitása, stb.) valamiért mindig negatív véleménnyel voltam.
Persze azokat megértem, akiknek éppen a Dash nem tetszett, mert túl csicsás - nekem is volt olyan korszakom, amikor egy Crunchbanget használtam, szépen berendezett conkyval, tint2-vel, minimalista háttérképpel. Azokat viszont már nem annyira, akik csak azért utálják a Unityt, mert az interneten azt olvasták, hogy semmire sem jó, így nem is használták két percig sem.