pistabytehát én úgy gondolom hogy a semelyik ilyen és ehhez hasonló számítástechnikai áruház(vagy webshop) nem árul használt árút..... :)
3 év garancia jár hozzá! ami azért nem rossz. (van amelyik kevesebbet ad hozzá, igazábol nem értem miért, azért erre figyelj oda mikor veszed)
én azért vettem ekkorát, hogy ha neagyisent win7-et akarnék rárakni (nem akarok) akkor az is ráférjen :) úgy kell számolni hogy az SSD 20-25% üres helyet érdemes hagyni, akkor működik a legjobban. (nálam 21 gb szabad hely van, tehát marad hely bőven)
előnyök:
-semmi hang
-25mp boot idő (nekem ennyi 12.04)
-gyors mint egy idegbetegy mókus :) 1 kattintásra reagál, azonnal megnyilnak a programok. én egy egymagos AMD-ből egy dual core-nál is gyorsabb reagálású géppé varázsoltam ( LXDE felülettel, de unityvel is ugyanez csak azt nem szeretem)
hátrány:
-nagyon nincs, talán annyi hogy korlátozottan írható, de egy átlag felhasználónak (csak a rendszer van rajta) 15-30 évig vagy inkább még tovább is jó. én a firefox cache-ját raktam csak át a HDD-re, hogy a gyorsítótár írásától is kíméljem...
tapasztalat:
baromi jó, nem bántam meg. ha olcsóbbak lesznek mondjuk egy 500gb-os 15-20eft lesz akkor mindent rárakok és kidobom a HDD-t. szerinte 3-4 év és HDD-t már nem vesz majd senki.