Sziasztok!
Volt néhány újabb próbálkozásom azonban mint kiderült a tárolóból való telepítés nem jó mivel nem a megfelelő drivert teszi fel a gépre így a felbontásom lecsökken 640x480-ra. Próbálkoztam a megfelelő driver utasítását követni azonban a nouveau-t nem tudom kikapcsolni hiába is csinálom azt amit az utasítás ír. Bár nem ezzel kapcsolatos, de szintén probléma, hogy van egy multifunkcionális nyomtatom, brother dcp-135c. A nyomtató részt simán tudtam telepíteni synaptic-kal, viszont a szkenner része nem működik. Hiába csináltam azt amit ír utasításban a gyártó oldala. Hozzá kell tegyem eddig működött. Ami a kettőben közös, hogy egy fájlba 2 sort kell beilleszteni és újraindítani a gépet ahhoz, hogy a kívánt beállítás megtörténjen. Ezt rendszergazdaként minkét esetben meg is tettem, de semmi jele ennek. A fájlban szerepel az a 2 sor, de működésbe nem lép. A drivert nem tudom telepíteni ez miatt, a szkennert pedig nem ismeri fel a progi. Viszont nem tudok rájönni mi a gond. Most kubuntu 12.04-es van fent a gépemen. Segítségeteket előre is köszönöm.
Andi