Szeretném én kérdezni a nagyvilágtól (bár normális válasz úgy sincs), hogy miért van az, hogy a Gnome 3-ban (nem a shell, hanem az egész) egy _csomó_ dolog hard-codeolva van, és NEM LEHET megváltoztatni újraforgatás nélkül? Egyszerű példa:
Laptopomon van hangerő fel/le billentyű. Használni viszont nem igazán lehet, mert túl nagy mértékben változtat a hangerőn. Utánanéztem, és hát igen, tudnak róla, de ők kiszámolták, hogy 6% az jó. Na igen, ha nincs külső hangfal reákötve, sőt, még akkor se mindig. De nehogymá' gconf-editorba át lehessen írni ezt a 6-ot mondjuk 4-re, neeem, muszáj egy szép kis
#define VOLUME_STEP 6
-nak ott virítani valamelyik .c fájlban.
Valaki, aki tudja, hogy miért van ez, elmondaná? A felhasználót közvetlenül érintő, és nem feltétlen mindenki igénye szerint kigondolt dolgon miért nem lehet csak egy kicsit változtatni? Miért kell hard-codeolni ezeket?
(Egy másik ilyen egyébként az a Super-T gyorsgomb a Unity kukájára, de az ugye nem a gnome-hoz tartozik. Meg hogy kinek jutott eszébe az F10-et bindolni a hülye menü előhozására, azt se tudom).
Elnézést, ha picit hőzöngős, de elég idegesítő, hogy két óra guglizás meg túrás után az a válasz, hogy Ők kiszámolták, hogy nekem mi a jó.
SZERK: most látom, hogy el volt küldve üresen is. bocsi :)