napköziIgen!
Ha visszaemlékszel Magyarországon is még öt éve szinte egyértelműen tört XP volt szinte minden magán használatú gépen. Kínába "nyugdijas" éveit megszakítva személyesen Bill Gates ment el megeggyezni a vezetőkkel hogy legalább az államigazgatásban használjanak jogtiszta WINDOWST! A Windowst kéretik nagyon nagybetűvel értelmezni, mert nyíltan azt mondta, hogy inkább a magánszférában használjanak nem tuti wint, mint valami mást. Nem kell ezt elmondanom senkinek ha valaki egy oprendszert megszokik nagyon nehezen vált másikra. Na folytatva a sztorit, a kínaiak azt momdták nekik nagyon drága a win. Inkább "fejlesztenek" egy saját linux rendszert meg is csinálták, Deepin meg Red Flag néven. A Deepin az egy look like XP és kötelező a kínai netkávézókban ezt használni. Végü lis Bill megegyezett a kínaiakkal szigorúan titkos megállapodást kötöttek de az amerikai üzleti lapok szerint KÉT DOLLÁR alatt fizetnek egy licenszért! Csak emlékeztetőül, Magyarországon milliárdokat költenek eközben win licenszekre / százezer forint per gép - xp pusz office / az államigazgatásban és kőkeményen piaci áron! És akkor még nem beszéltünk indiáról, meg az egész ázsiai kontinensről. Dél-amerikában meg Afrikában sem biztos, hogy minden gépen ott csillog a lézergravírozott matrica! Még az államigazgatásban sem. És igen, ezeket is megveszik, fizetnek érte, én is ezt tettem nyolc éve, vettem egy ötszázasért egy xp telepítő cd-t. Csak nem a Microsofttól! És igen, fáj ez nagyon fáj Ballmenek!! És igen, ez az igazi konkurencia a microsoftnak és nem a linux.