HtibiIgen, mondták már rám sokan, hogy kissé "stikkes" vagyok, s lehet is e véleményben valami igazság, mert eddig még majdnem mindenünnen "kilógtam a sorból". Emiatt nem is szoktam megsértődni soha, ha azt mondják rólam, hogy nem vagyok normális. A "hülye" címke ellen tiltakozom, mert cseppet sem tartom magamat hülyének, de hogy nem vagyok normális, az biztos. Már amiatt sem, mert tényleg nem vagyok az, papírom is van róla ugyanis hogy Asperger-szindrómás vagyok. (rá lehet keresni az interneten...) Szóval stikkes vagyok, és nemcsak számítástechnikai dolgokban. De hogy ne legyek offtopic: én szeretem a parancssort. Szerintem sokkal egyszerűbb, ÁTLÁTHATÓBB, könnyebben kezelhető, mint a legtöbb grafikus alkalmazás, ahol keresgélni kell a menükben hogy melyik funkció hol van, vagy mit kell egy checkboxszal kijelölni, stb. Szerintem parancsorban több a "felhasználói élmény". Most e konkrét problémánál elindítottam a synapticot, már csak úgy kíváncsiságból, hogy megnézzem bennem van-e a hiba vagy tényleg az a könnyebbik megoldás - hát mit mondjak megoldottam vele a dolgot, de vért izzadtam! Egyáltalán nem volt semennyire sem intuitív a kezelése, alig bírtam rájönni, egyáltalán hogyan tudjam azt a képernyőre varázsolni hogy milyen csomagok vannak telepítve, na és aztán arra is rá kellett jönnöm, ezekből hogyan jelölhetek ki egypárat; mikor ez megvolt nem találtam semmi gombot amit megnyomjak arra hogy töröljem ezeket, végül a jobbklikkes helyi menüben volt valami olyasmi hogy "kijelölés eltávolításra", s amikor ezt bejelöltem akkor letett töröltetni - iszonyú! Míg mindezt végigszenvedtem, többször is elfogott a vágy hogy hagyjam a fenébe és próbálkozzam a parancsorral, de mondtam magamnak hogy a csudába is, hát annyian ajánlgattátok a synapticot hogy az milyen űberszuper, hát nem lehetek olyan hülye hogy rá ne jöjjek a kezelésére! Szóval oké, végigcsináltam, túléltem, el se rontottam legalábbis a masina újraindítás után is működik még, de legközelebb tutira valami parancsoros módszert választok!
Mindenesetre köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!