napköziMegnyit egy fájlkezelőt például.
(nautilus, pcmanfm, thunar, caja, stb., ezek az egyszerűbbek mc-t nem említem:
itt ha a /home mappát megnézi, az alatt a felhasználóneve szerint van a saját mappa.
Nekem van ilyen a menüben: Helyek > Saját mappa ... ez az.
Aki Gnome3-at használ, keressen a képek, videók, letöltések, stb. mappákra, azok is a felhasználónév szerinti mappában vannak. Egyébként sajnálom, nem ismerem a Unity alatti menüt :) . Az én gépem nem bírja.
Sokaknak gond, hogy mi a felhasználóneve, ezt így tudja meg:
(terminál megnyit, sort bemásol, elolvassa a kimenetet azaz terminl parancsra adott választ)
echo $USER
ebből eredően a home könyvtárat megkeresi (akár a keresés funkcióval a fájlkezelőben ;) ) és ebben van a felhasználóneve szerinti könyvtár, ahol a személyes beállításai is vannak és a wget célkönyvtár nélkül ide ment ... zárt drivert is így érdemes letölteni, mert csak a "parancs kell", cd-zés nincs, sokáig én sem értettem a cd parancs és argumentumainak működését ... .
Suse alatt hol van helyileg a saját mappád és ezt egy kezdő a legegyszerűbben hogyan találja meg a terminál használata nélkül? Kényelmes csak hozzászólni, és nem írni magyarázatot, ha tudnál is. Amiket leírtam bárki megtalálja máshol is a Súgóban vagy a Dokumentációban (a fórum oldal fejlécénél vannak). Egy kis terminálozás nem árt, csak annyi, amennyiről biztos, hogy tudja a kezdő, hogy mit ad ki, és hogy miképpen működik is a rendszer. Mielőtt bárki bármit telepít, állít, csinosít a rendszeren, meg kell győződni helyesen teszi-e, "előtte" (!) kell utánanézni, nem utána, ez a fontos, ... dokumentációt nem írok itt és neked: mindenki hozzátesz egy kis anyagot, így működik egy fórum. Nemnem és nem úgy, hogy ez nem jó, meg az nem jó. Esserossz megoldás, de nem igazán célravezető. :)