DanielHunCsak ijesztgetnek, nem kell neki bedőlni.
A mindennapokban nem igazán kell a parancssor, vagy csak nagyon ritkán.
Ezt már jó sokszor leírtam, úgyhogy a többiek nyilván már unják is, ők majd át is ugorják ezt a hozzászólást, te viszont újszülöttnek számítasz itt, úgyhogy neked is elmesélem:
Az Ubuntu nagyon sok hardverösszetevőt felismer és tartalmazza is hozzájuk a megfelelő meghajtóprogramot, ezek simán működnek, nem kell értük semmi pluszt tenni.
Amikor én az első Ubuntumat telepítettem, akkor az aktuális gépem hangkártyáját nem kezelte egyből, drivert kellett hozzá telepíteni.
Meg is találtam ezt a bizonyos meghajtót és a hozzá tartozó telepítési leírást, ami parancssoros utasításokat tartalmazott.
Fogalmam se volt, mit kell vele kezdeni, próbálkoztam ugyan, de nem sikerült a meghajtó telepítése. Visszatértem a Windowsra.
Nyitnom kellett volna itt neki egy témát, és a lányoktól-fiúktól itt kaptam volna segítséget.
Nem kell hozzá érteni a parancssorhoz.
Leírtam volna a problémámat, hogy milyen rendszeren próbálkozok, milyen típusú hangkártyával és megadtam volna a driver linkjét.
A segítők megkértek volna, hogy egy vagy néhány parancsot másoljak be a terminál-emulátorba és másoljam ide vissza, hogy mit válaszolt rá a gép.
Ezután megkaptam volna, hogy mit másoljak be a parancssorba.
Egyszerű oda-vissza másolási gyakorlat.