majteeÉn akkor hagytam abba a felügyelést a nagyobbik gyereknél, mikor feltörte a win jelszavamat, ami 20 karakter hosszú volt, és eléggé cifra :D Ja.. és sosem írom fel a jelszavaimat, szerencsére (eddig) sikerül megjegyezni őket :D
Mivel túl sokat gépezett, szerettem volna kicsit korlátozni őt a géphasználatban, de a többieket nem.. Egy parancssoros progival oldottam meg, hogy csak az általam engedélyezett időtől - időig használhassa a gépet. A megadott idő előtt nem tudott bejelentkezni, a végéhez megadott idő után pedig automatikusan kijelentkeztette, és nem engedte belépni.
A többiekkel nem volt gond, mert nem ültek előtte naphosszat, szóval csak az ő fiókját kellett korlátozni.
Iszonyat sokat guggliztam, mire rátaláltam erre a megoldásra, aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy az én fiókom alatt megváltozott a háttér.. :D
Ilyen marhasággal buktatta le magát.. :D
Még a böngészőt is privát módban használta, hogy ne lássam az előzményeket.. :D
Szóval ezután az volt a "büntetése" hogy odaadtam neki a megérdemelt hozzáférést :D
Ha valaki ennyit szenved hogy megkapja amit akar, akkor legyen az övé :D Azóta nem gépezik annyit, és nem megy a tanulás kárára... Szóval a célt elértem.