VBox-ba felraktam a Protech-et. Beállítottam egy megosztott mappát. Telepítettem a Guest Additions, újraindítottam. Azonban foglamam sincs, hogy férhetnék hozzá a mappához. Próbáltam a mount -t vboxsf share mount_point paranccsal, azonban nem tudom pontosan, mit is kellene írni a mount_point helyére. Próbáltam a protech (létrehoztam egy protech mappát a saját mappámban és azt adtam meg a vbox-ban megosztott mappának), /home/freyr/protech, //home/freyr/protech variációkat, de nem sikerült, mindíg ez a válasza: /sbin/mount.vboxsf: mounting failed with the error: Protocol error.
És persze megpróbáltam úgy is, hogy protech /home/freyr/protech (létrehoztam egy protech mappát a Protech alatti saját mappámban is) és úgy, hogy /home/freyr/protech /home/freyr/protech, azonban ilyenkor egy listát ír ki a lehetséges parancsokról. Átnéztem, de nem tudok mit kezdeni a "segítséggel".
Találtam egy ilyet: http://vmetc.com/2008/08/06/virtualbox-shared-folders-protocol-error-in-ubuntu-guest/ Azonban semmit sem segített, még mindig protocol error van.