markcarverÉn az nvidia csomagokat eltávolítanám, már amit értelmesnek látsz eltávolítani. Mondom, a nouveau csomagokat nehezen viseli el az ATI kártya :) .
Még eszembe jutott ez:
Amit el akar távolítani a rendszer, újra kell telepíteni (terminálban például, ha sorba írod ezeket), az összeset, kivéve a lib-eket ... de azokat is célszerű elmenteni melyek voltak (vagy synípticban megnézed, van e újabb lib telepítve, mert akkor nem kellenek ... általában). Ekkor ki lesz véve belőlük az automatikusan telepítve megjegyzés, és talán már nem akarja őket eltávolítani a nouveaus drm csomag.
És ez is eszembe jutott:
A sudo apt-get autoremove parancs által kiírt eltávolítandó csomagokat én nem például a sudo apt-get purge libdrm.256k* kinézetű paranccsal távolítom el, hanem megnyitom a synaptic-ot és a teljes eltávolítást választom:
Gedit > új dokumentum > valami.txt > beillesztem a csomagok nevét > ez jó az eltávolítandóak újratelepítésére (nouveau eltávolításra vonatkozik) és a purge helyetti synaptic-os eltávolításkorra kimazsolázni a csomagokat (általában és a purge helyettesítésére vonatkozik az autoremove kiadása után).
Nem tudom a driver törlésnél mi történik (egy alkalmazás törölte, nem te valamilyen módon, amit ismersz): az apt-get autoremove nem mindig ad ki erre találatot, ebben az esetben a pontos csomagnév (nv driver) a purge-val alkalmazható szerintem - néha már eltávolított csomagnál is használ, tapasztalatom szerint, azaz törli a beállításait a "simán" (synaptic-ban ez az eltávolítás) eltávolított csomagnak. Próbáld ki. Azért szeretem a synaptic-ot, mert látom, mi történik :) . Te megnézheted a dpkg.log-ot, hogy az nv driver telepítésekor még mi települt és azokat eltávolítod teljes eltávolítással.