nemo777Igazából nem értem - nem tudom magyarázni - a sok hardveres problémád. Annyi felmerült bennem, hogy a Minix gépedre valamilyen "más" fájlrendszer kell (ezt olvastam valahol, de lehet tévedek).
A véleményem, hogy a videókártyád firmware hiányzik a kerneledből ... akkor melegedhet > a videó chipset és más is járulékosan. Én megnézném, van-e neked, vagyis nem hiányzik-e.
Azaz egy dmesg parancs kimenetet fel kéne dobni a pastebin-re ... ha lesz majd valamilyen linux-od. Nálam amúgy ez a 15-ös FF sem egy etióp (azaz az IceWeasel), néha 1000MB-ot fogyaszt mindennel együtt egy idő után (most, 2 óra használat után 850MB körül, ez meglepő - sőt már 927MB!) ... feldobok mégis egy portable FF-ot, illetve körbenézek, mi lehet még a rendszerben esetleg a probléma. Opera, Chromium is van ... de valahogy mostanában alapjáratról többről indul a rendszerem, igaz csak kicsit, de az is 50-80MB többlet. És a másik meglepő dolog, a swap használatom is elindult, még nem volt erre példa, végülis a böngésző miatt lehet.