napköziNem teljesen értem, akkor most a kubuntu, edubuntu, xubuntu, bodhi, mint stb. mind ubuntu?
Mert ubuntun alapulnak, illetve egy részük "csak" a grafikus asztali környezetben különbözik (még ha ezzel óriási különbségek is adódnak pl.: sebesség dolgában), de alapjaikban akkor ugyanazok.
Így akkor az ubuntu vezet, toronymagasan. Ha klasszikus értelemben nézzük, akkor az ubuntu a kernel+X+gnome(X) , és így akkor elkezdett lecsúszni ha jól értem. Ebből meg egyenesen az következne, hogy a kernel és az X rendben van, a csúszás oka a harmadik tag, amit meg nem is vitatnék.
Semmi bajom az ubuntuval, csak épp már én is E17-tel használom nagyjából egy hónapja, legalábbis a netbookon, és gyorsabb, mint eddig bármi más ubuntu alapokon, kivéve talán az LMDE+cinnamont, ami engem lepett meg a legjobban, néhány dologban az a gyorsabb, néhányban meg az enlightement.
Akkor most tulajdonképpen én ubuntu-felhasználó vagyok, vagy renegát sehonnai, aki szakított a jósággal, mert teleszaladt neki az ubi klasszikus ablakkezelőjével, ami gyakorlatilag elkurvult az utóbbi időben, és nincs hozzá türelmem, kedvem, hajlandóságom, utálom, nem vagyok hajlandó leülni elé, elvették azt amit öt éve ismerek és pótlékokkal tudom nagyjából visszakeríteni azt a rendszert, viszont itt az e17 és lassan már megszokom, és gyakorlatilag MINDEN beállítható benne (ettől kicsit nehéz és zavaros az elején, de ha megvan a vezérfonál, egyre könnyebb), és - milyen meglepő -, egyre inkább gnómketteske kezd kialakulni belőle?