Na, emberek, a tegnap estére ígért informálás elmaradt, ezért elnézést kérek. Viszont akkor most mondom.
HP 650 B6N06EA notebookot vásároltam, és a Kubuntu 12.04-es rendszer tökéletesen fut rajta, mindent alapból felismer, webkamera, mikrofon, hang, flash-megjelenítés zárt meghajtók nélkül is kiválóan működik. Ha lecsukom a fedelet, azt csinálja, amit kell, FN-billentyűk is üzemelnek. A tapipadon van egy bemélyedés (nem tudom, hogy hívják :S), amit ha Windows rendszeren megfelelő driverekkel feltelepítünk, egér használata esetén kikapcsolja a tapipadot. Na, ez az egy, amit nem tudtam (még) megoldani Linux alatt, de erre csak azt mondom: ez legyen a legnagyobb baj. :) Amit még érdemes megjegyezni, ha túl sok mindent nyitok meg egyszerre, akkor "mintha" egy picit "laggolna" a tálcára csukás/nyitás. :)
Tehát, ha netán valaki egy ilyen típusú számítógépen szeretne Linux alapú rendszert futtatni, azt mondom, nyugodtan teheti. :) Remélem, ezen információk megosztásával segíthettem azokon, akik szintén vásárlás előtt állnak, illetve segíthettem abban, hogy megtudja a nép: eggyel több ismert notebook-fajta van, amire biztosan feltehető a Linux.
Kerekítve 100.000 forintba kerül egy ilyen gép, egész jól szuperál, ha valaki hasonló célokra szeretne gépet, csak ajánlani tudom. ;)