Az átlaghoz képest én viszonylag későn ismerkedtem meg a számítástechnikával, elsőként az iskolában jelentkeztem számtech szakkörre, ahol Commodore +4-el ismerkedtünk. Később vettem egy Playstationt, amit egyik ismerősöm elkért kölcsönbe, cserébe egy PC-t adott amivel ugyan játszani nem lehetett, de nagyon élveztem a mokolást rajta. Miután visszacseréltük éreztem, hogy nekem szükségem van egy ilyen szerkezetre. Vettem is a bizományiból egy használt P1-est 15 ezerért sokak szerint nem érte meg, de szerintem sokat tanultam vele, így megérte a tanulópénzt. Először ezen a gépen ismerkedtem a szabad szoftverekkel, egyik haverom ajánlotta a linuxot, fel is telepítette ha jól emlékszem a Redhat volt, de mivel kissé gyenge volt a vas csak karakteres felületen futott. Igaz érdekesnek találtam, de sajnos használni nem tudtam, ezért vissza raktam a Win98-at amit adtak hozzá. Ez a kaland arra jó volt, hogy megmutassa van élet a Windows-on kívül is. Később bátyám vett egy új gépet XP-vel ami jóval erősebb volt, egy ideig el is voltam vele, de amikor már eléggé kiismertem magam benne újból elkezdtem érdeklődni a szabad szoftverek irányba, mikor rákerestem az interneten láttam, hogy mekkora a választék és úgy döntöttem, hogy a FreeBSD kell nekem mivel a szimpatikusnak tűnt. Később persze felvilágosítottak, hogy ez nem linux és a lehető legkevésbé felhasználóbarát. Igaz az utóbbira magam is rájöttem. Rengeteget szenvedtem vele, de minden percét élveztem. Sokáig dual boot-al ment a két rendszer és teljesen jól elvoltam velük. Később beszéltem a már említett linux-os haverommal aki ajánlotta az Ubuntut, első hallásra idegenkedtem tőle mert olyan bennszülött hangzása van a névnek, és ugye a bennszülöttek nem igazán értenek a számítástechnikához. De probaként engedtem, hogy feltelepítse. Ez a 8.10-es kiadás volt és meglepett, mennyire könnyen használható, és tudott mindent amire szükségem volt. Viszont az egyre újabb kiadások mindinkább megfogták a gépemet, ezért kb a 10.04 környékén szükségét éreztem egy új gép beszerzésének. Ez 2011-ben meg is történt, így jelenleg a 12.04-et használom, ami gond nélkül elfut az új hardveren. Ha már ennyit írtam megemlítenén a tapasztalataimat a Unity-vel kapcsolatban. Elsőre amikor találkoztam vele a kinézete tetszett, de lassú volt a gépem hozzá és nem is igazán állt kézre nekem. Örömmel tapasztaltam, hogy volt lehetőség a klasszikus megjelenés használatára. A következő kiadásban ez a lehetőség megszűnt, viszont az új gépen már a sebességgel nem volt gond. Úgy döntöttem elfogadom és megpróbálom ezt használni. Az első nap után úgy éreztem meg lehet szokni, a második napon már úgy voltam vele, hogy már nem is kéne a régi felület.
Nagyjából ennyi lenne az én történetem, kicsit hosszúra sikerült, de blogot úgyis csak az olvas aki nagyon ráér. :)