KimariteAzé gondoltam a SATA vinyót, mert ez egy érdekes megoldás, ahogy most van a lapiban. Van egy szerintem IDE lemez. Azért gondolom, hogy az, mert a csatolója darabra megegyezik a nagy IDE lemez tűivel, csak kicsit szorosabbra méretezve. Ez a HDD egy keretben van, amire egy konverter van szerelve, belső fele IDE alj, külseje SATA (vagyis én annak nézem) csatlakozó. Ebbe a keretbe kell a HDD-t beilleszteni, az egész keretet pedig az alaplapi csatolóba és a rögzítési helyekre pászítva benyomni. Tehát az alaplapon egy fekete, keskeny (kb 25x3 mm) kis konnektor van.
-
Meg ez a merevlemez a matricája szerint 2004-es. Vagyis az eredetit kicserélték erre a hulladékra. Egyszer már írtam valahol, hogy ez egy valahonnan selejtezett gép volt, valaha az Albacomp forgalmazta. Gondolom a birtokosa nem akart adatmentésekkel babrálni, egyszerűbb volt az eredeti jóval nagyobb lemezt egyszerűen kiemelni és egy bármilyet belebágerolni.
Most azt nem tudom, hogy valóban a lemez adta meg magát, vagy fentebb említett alaplapi meghibásodás lehet a baj.
Lehet veszek egy SSD-t, kipróbálom vele, aztán ha mégsem jó, van másik gép, amibe betehetem...
Ezzel a tetszhalott Samsunggal meg majd lesz valami...
Gondolom, ha nem működik a vinyó, testdiskelhetem orrvérzésig, nem lesz eredménye. Mert nem is látszik.
Lehet rendezni kéne egy ilyen távoli asztal bulit, csak legyen rajta jó nagy adag pacal, vagy valami egyéb döglött állat paprikás lében, meg elég sör. Meg valami jószabású portugiser... Ja meg 3-4 levél saláta - mánhogy adjunk a fitnesznek is.