Kőagy őrnagyC2D T6670 2,2Ghz, 4GB RAM, GT320M: egyáltalán nem egy erőgép, de teszi a dolgát, hardwerileg jó a linuxhoz, 2 éve mikor vettem, előtte 3 hétig kutattam a netet esténként, hogy olyat vegyek ami full linux kompatibilis (sikerült, a webcam fejjel lefele van bizonyos esetekben, de minden más pöccre megy).
Szóval az előélet után a kérdésedre a válasz. Nagyon ritkán van, hogy trükközik, de még olyan sosem volt, hogy munkám vesszen el miatta vagy meg kelljen komolyabban szakítani a tevékenykedésemet (értsd hard reset és társai nem jöttek képbe). Egyszer-egyszer a tálca itt-ott elváltozik, de az csak akkor van, ha véletlenül felemelek róla valamit, majd rögtön vissza is ejtem. Fagyni nem szokott, van hogy 1 hétig is megy minden gond nélkül, és akkor is muszájból van leállítva, mert viszem táskában. Rendszeres program összeomlás végképp nincs (ami a rendszer hibája volna), egyedül a steam alatt futtatott tf2 produkál ilyet, de ez nem hiszem, hogy a mint hibája volna :)
Összességében eddig ez az egyik legjobb linux amit használtam, mind kinézetre, mind kényelemre és funkciógazdagságra. Volt már többször is a gépen, 2x azért került le, mert már untam, hogy minden jól megy rajta, de tényleg. De végül csak visszatérek hozzá mindig, mikor megunom a többivel a szórakázást.
Ja még valami. Az elején próbáltam a MATE-et is, mert miért ne. De az nekem annyira bugos volt, hogy 3ból 2x crash-elt. Így vissza is váltottam a Cinnamonra.