KimaritePersze, a függőség azért függőség, mert függőség. Aki fejni akar, abrakoljon is! Mert ha nem, akkor megnézheti a tehent, meg a bornyút is...
Nem félek én a fél KDE-től, csak valaha a Hardyra raktam annyi kde-s cuccot, hogy kissé felborult a lelke. A K3b alap, az hoz majdnem 90 Mega cuccot. Semmi gond vele, kell neki. Cserébe profin dolgozik. A Kdenlive már csak 20-at akart, néztem is, hogy ennyivel beéri. Ám számomra rejtély ez a függőségprobléma, mert miért nincs a tárolóban?
ffmpegem van. libav-tools 4:0.8.4-0 van, de lehet van különbség ez között és a libav-tools 4:0.8.4-0ubuntu0.12.04.1 között. Ez az utóbbi nagyon úri furfang lehet, mert a Synaptic nem adta fel. Lehet kellene valami tároló. De a Mint-13 a 12.04 kölyke, tehát nem értem, miért nincs?
Ezt az utóbbit még nem kotortam meg alaposan, mert az eset után még lett dolgom, azzal voltam elfoglalva. Majd rákeresek.
A rendszerfrissítés azzal kezdte, hogy a törött csomagot kihajintotta. Tehát ott vagyok, ahol elkezdtem.
A ffmpeg_5%3a0.7.13-dmo2_i386.deb csomagot kézzel kihajintottam, azt gondolva, hogy ezzel nem fér össze egy újabb .deb. Bár nemtom az /archives mappából mit tudna bekavarni...
Naoszt azóta nem hajlandó kikapcsolni a gép, valami folyamatot nem tud befejezni. Rá kell nyomni a jóvantudom gombra és vagy másodjára kikapcsol sok gondolkodás után.
Ez volt a 13 xfce. A híres lepkesúlyú LTS.
Nincs időm feltámasztani Jóskabát, mert most rajtam sem ér össze a kabát, de már unom ezeket a csicsás dolgokat.