Kőagy őrnagyIgazából az lenne a legjobb, ha tudnánk a monitorodnak megfelelő, pontos paramétereket! Én is sokat szívtam vele a kezdetekkor, de én kilestem a monitor/tv kézikönyvéből a helyes értékeket.
Az, hogy a te esetedben a xorg.conf kell vagy sem, azt nem tudom. Nálam csak azzal megy tökéletesen. Igaz, addig amíg alap telepítésnél a nouveau van használatban, addig nincs nekem sem xorg.conf alapból. Működik ugyan azzal is (úgy ahogy), de én inkább az nvidia zárt meghajtót részesítem előnyben. Gef4 Ti 64 Mb-os kari és még csinált hozzá jó drivert az nvidia, pedig erősen "legacy", na meg a gépem is:)
Visszatérve a te problémádra, talán kreálnod kellene egy helyes modeline sort is a xorg.conf-ba, de a helyes (monitorodnak megfelelő) értékekkel. Egyenlőre ennyi jut eszembe, már rég nem szerkesztem a xorg.conf-ot, a régebben helyesen meghegesztettet hurcolom magammal.
Ugyanis amit az nvidia kreál a driver telepítésnél, azzal nekem sem megy, abban sok paraméter számomra helytelen pl....az előző hozzászólásomban említett frissítési frekvencia stb....
Igazából rengeteg utána olvasás és próbálgatás árán sikerült frankón belőnöm az akkor még, Gef2 Ti 64Mb-os karihoz a conf-ot. Persze ehhez elég sok sör és kávé is kellett, meg rengeteg éjszakázás:)
Üdv....