Nálam jól működik a 12.10, ráadásul a wifi gondjaim is úgy néz ki, megoldódtak. RaLink 5390R adapter van benne, ha guglizol egy picit, láthatod, hogy a RaLink adapterekkel elég nagy gondok vannak Linux alatt, ráadásul drivert telepíteni is nehéz, annak sikeressége is kétséges. Az összes RaLink kártyát egy rt2800pci általános modullal hajtja meg, ami elég gyengusz, viszont 12.10 alatt ugyanez a modul (gondolom az új kernel miatt) jól hajtja meg az adapteremet (lehet, hogy újabb a driver (?)). Az ún. "bugok" közé tartozik, hogy az értesítési felületen néhány ikon nem jelent meg, de egy kis ügyeskedéssel meg tudtam azt is oldani (hamarosan linkelek). A rendszer nálam gyors, a sebességével nincs semmi baj, bár kétséget kizáróan a 12.04 LTS gyorsabban kapcsol ki. Az üzenetjelző is úgy működik, ahogy kell, azt is tudtam módosítgatni. A flash megjelenítés is jól szuperál.
Ami bugot én észrevettem:
- A Skype-ból való kilépés után előfordul, hogy néha magától elindul. A Rendszerfigyelőből ki lehet iktatni. Ez nem hiszem, hogy az Ubuntu hibája, mert ismerősöm mondta, hogy nála Windows alatt a Skype néha ugyanezt produkálta.
(- Egy asztali gépre próbáltam "sudo sh xyz.run" paranccsal feltelepíteni az ATI/AMD Radeon HD 2400 PRO videokártyához a drivert, finoman fogalmazva: nem jött össze.)
Ami nem elhanyagolható szempont, hogy szerintem az előző verzióhoz képest a 12.10 sokat fejlődött, kinézetre is más (szerintem szebb), kezelhetőségre is egy picit más.
Összességében: nekem tetszik, szerintem érdemes kipróbálni. Csak azt sajnálom, hogy másfél éves hivatalosan a támogatottsága.