Szép estét, Sziasztok!
[mese ON]
4 éve linux-ozom, eddig csak Gnome-ot és cinnamont használtam. Mivel a cinnamon és az ati kártyám nagyon nem szerették egymást úgydöntöttem kipróbálok valami mást. Feltettem az ubi 12.10-et, rájöttem hogy az unity számomra még mindig használhatatlan majd hírtelen gondoltam egy nagyot és feltettem ubira a KDE felületet. Szerelem volt elsőre, csilivili, csicsás, mindent betudok állítani, pont olyan amit én szeretnék. Mivel gnome is fent volt, az egész összekutyulódott. (pl. jobb klikkeltem és a gnome-os menü jött le, néha feltűnt az unity stb.).
Ma feltettem a Kubuntut. Tetszik, jó, videókártyámmal is barátok. Viszont ami számomra nagyon fura, hogy egy ilyen csilivili rendszerre hogy tudtak ilyen csúnya programokat csinálni? Pl. a firefox igazán megérdemelt volna valami tisztességes skint. (Guglizás után találtam rá megoldásokat, alkalmaztam is) de mondhatnám a libreoffice-t és az operát is.
[mese OFF]
Kipróbáltam a KDE-s programokat, hátha letudom velük váltani a Gnome-osokat. Sajnos a k3b kivételével egyik sem az én világom. Szeretem a már jól megszokott, belakott gnome-os programjaimat.
Fórumon utánna néztem, gond nélkül fellehet rakni a gnome-os alkalmazásokat KDE-re. Meg is történt, de némelyik annyira ocsmányul nézki hogy az nem igaz. Hogy egy windows-os példát hozzak: olyan mintha a win7 aerot és a klasszikus témát összegyúrtam volna.
Tapasztalt KDE-sektől kérdezem, van erre-e erre valami megoldás?
Létezik-e olyan felület ami a KDE-t és a gnome-ot gyúrja össze?
Aki szerint menjek a p*csába hogy ilyen sok hülyeséget írok, és felejtsem el a KDE-t, használják gnome-ot az írjon csak egy szmájlit és nem sértődöm meg :D
További kellemes estét!
Üdv: Sindare