bendeguzeIdefigyelj Bendegúz, ne attól tedd függővé milyen oprendszert használsz, hogy milyen a közössége. Az ugyanis sajnos EMBEREKBŐL áll, az emberek meg olyanok amilyenek, általában nem jobbak. Oprendszerválasztásod attól függjön, neked melyik tetszik a legjobban. Például én is Linuxot használok már 2004 óta, nincs is semmiféle windowsom. Az UhuLinuxszal kezdtem, aztán próbálgattam mindenfélét, végül jött a GoboLinux. Ez annyira megtetszett, hogy én készítettem el a
http://gobolinux.org
weboldaluk összes cikkének magyar fordítását! Könyvet is írtam róla magyarul, innen tölthető le ingyen:
http://mek.oszk.hu/05800/05895/
Azt hihetnéd ezután, hogy mert sokat tettem a Linuxért, kedvükre öleltek a linuxosok. Hát nem. Tudod te, mekkora gúnyolódásoknak voltam kitéve a legkülönbözőbb linuxos fórumokon csak amiatt, mert nem a legnépszerűbb, legelterjedtebb linuxok egyikét használom?! Ez szomorú, nekem sem esik jól, de ilyenek az emberek — aki különbözik az "átlagtól", azt megszólják, piszkálják... Na de ha emiatt én mintegy "bosszúból" visszatérek a windózhoz, akkor nem velük tolok ki csak magammal, mert nekem lesz egy sokkal szarabb oprendszerem, amivel görcsölhetek megint.
Ezt nem azért írtam hogy rábeszéljelek a GoboLinux használatára. A róla írt könyvemet nem baj ha elolvasod, csakis a hasznodra válhat mert szélesíti a látókörödet, de ami a gobo használatát illeti, perpillanat inkább LEbeszélnélek róla. Én sem azt használom már hanem ubuntut most, mert a gobolinux legfrissebb kiadása is már ősrégi, és rémségesen embert próbáló feladat, cseppet sem kezdőknek való a frissítése. Én épp most próbálom modernizálni, szabadidőmben, mintegy hobbiból, mert amúgy az ubuntuval nincs semmi bajom, kielégíti minden igényemet. De néha rámjön a "hekkerkedés", ekkor "gobózok" egy kicsit. Új kernelt már tettem bele, túl vagyok a glibc frissítésén is (hogy én mit szívtam vele!) és most épp az udev szivat engem mint az atom. Szóval ez nem goboreklám akart lenni, csak elmeséltem neked a "sorsomat" hogy tudd, ez emberi dolog, ne ettől függjön hogy mit használsz.