Megbízónk, egy kiemelkedően sikeres magyar tulajdonú informatikai vállalat számára a következő munkatársat keressük: Feladatok: szerver és tároló rendszerek tervezése és implementációja, operációsrendszer telepítés, hangolás (linux), rendszer támogatási feladatok ellátása, hibafelderítésben és eszkalációban való közreműködés, folyamatos szakmai fejlődés, oktatásokon való részvétel, valamint a vizsgák sikeres elvégzése. Elvárások: szakmai felsőfokú végzettség (főiskola vagy egyetem), minimum 3 éves üzemeltetési vagy támogatói tapasztalat HP nagyvállalati szerverek és tárolók környezetben, HP Linux operációs rendszer készségszintű ismerete, HP nagyvállalati szerverek és tárolók átfogó ismerete, folyékony angol nyelvtudás (minimum középfok). Előny: Solaris operációs rendszer ismerete, Sun szerverek, tárolók, mentőrendszerek ismerete, üzemeltetési vagy támogatói tapasztalat Sun környezetben. Amit kínálunk: dinamikus szakmai fejlődési lehetőség, fiatalos, lendületes csapat, változatos, sokrétű munka, legújabb IT technológiák használata és megismerése (nagyvállalati környezetben). Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérem, küldje el önéletrajzát a palyazat@apt.hu e-mail címre.

A Szoftverközpontban nincs benne? Amúgy ezzel a paranccsal telepítheted terminálból:

sudo APT-get install hp-system-engineer

• yrrg válaszolt erre.
    Ennyivel később: 14 nap

Dr. Anonymousu made my day :) komolyan es a palyakezdokkel mi a helyzet, miert latom mindnehol hogy 3-5 ev tapasztalat? nem szep ez az uj vilag.. :(

yrrgHa az egyetem 3-5 éve alatt folyamatosan dolgozol, akkor mire diplómatát kapsz, meglesz a gyakorlatod is. Ezt a világot vártuk, nem?

• yrrg válaszolt erre.

napköziGondolom igen a mai fiatalok ezt vartak/varjak.. Egyetem ezzel az a baj, hogy nem mind1 az sem hogy melyik.. tapasztalat, millio helyre jelentkeztem anno s mikor lattak a fosuli/egyetem nevet azonnal el lett utasitva ( rossz hirnev) A masik gond ezzel a dologgal az hogy a vilag valtozik, masok voltak a lehetosegek is regebben. Na most ahoz hogy eletben maradj ebben a vilagban kepezned kell magad, ezzel megintcsak nincs baj, viszont itt jon kepbe azhogy a munkaltatok hozzaallasaval van baj. Ergo neked van egy mas jellegu kepzettseged ami mondjuk mar nem keresett/illetve nem fizet olyan jol es amiben eltoltottel x idot. Nezed az allaspiacot hogy mi az ami most eleg felkapott, merlegeled mihez lenne affinitasod s elkezded a kepzesedet. No most ezen kepzeseken kozel sem kapsz olyan tudast amivel elkezdhetnel allast keresni. Nemely oktatasi intezmeny feler egy stand-up comedyvel, komolyan most sulit nem irok de igy van. S most fuszerezzuk meg az egeszet azzal, hogy feltetelezzuk negyvenkoruli vagy valtanal mert mondjuk a suszterkodasbol nem lehet mar megelni. Szerinted mekkora lenne az eselyed hogy valahova felvesznek? :)

yrrg82%, ha csak te jelentkezel :) De lesz ott még másik 60 minimum.

• yrrg válaszolt erre.

fradi81:)))) no persze de ha most megnezem a hirdetest ebbol egyedul a folyekony angol ami tuti nyero a tapasztalat az ablakban. Es gondolom sokan igy vannak vele, friss vegzettseg otthoni labor tapasztalat. :) ami ugye meg sem kozeliti a vallalati infrastrukturat.

yrrgHa minden vállalat 3 év tapasztalatot kér, egy idő után nem lesz munkaerő, aki alkalmas a feladatra. Többet fog érni 3 év tapasztalat bárminél? És ha kihaltak azok, akiknek megvolt a 3 év tapasztalat, utána hoppá van... Persze, értem nem lehet egy friss diplomást odaültetni. Kiképezni meg nem akarjuk, mert mi arra nem költünk pénzt. Esetleg tájékoztatni az egyetemeket, hogy mit tanítsanak a nebulóknak, utána meg elvinni a diákokat, felejtős, ilyet ma nem lehet megcsinálni. Szerintem az nagy gond, hogy nem munkatársakat, keresnek, hanem kompetenciákat. Már, ahogy végzős egyetemistaként látom.

szistiMár csak azért sem lesz mert aki valamennyire tud angolul, és van rá lehetősége az hülye lesz magyarisztánban maradni, megy külföldre dolgozni 5-10xes pénzért.

fradi81Jogos, én is gondolkodtam, hogy elhúzok valami meleg helyre, ahol még a fizetés is jobb. Csak nem akarom hátrahagyni a szüleimet.

• yrrg válaszolt erre.

szistiIgazan nem hagyod hatra a szuleid, havonta siman haza tudsz jarni. Nekem is van meg egy suli amit befejezek es szerintem menni fogok ki siralmas ami itthon. Ezzel meg talan nem is lenne baj, de mivel kilatastalan es mostansag jo iranyban nem fog valtozni semmi, igy nincs nagyon mire varni. :) A heten erekzett meg amugy is az angol sim(ebay) hetvegen osszerakom az cv-t aztan meglatom. :)

yrrgNem tudom, hogy pl USA-ból hogyan lehetne hazajárni havonta. Persze ez fizetés és idő kérdése is lenne. Viszont mindenképpen elgondolkodtatja az embert ez a dolog.

szistiÉvente kb 3 alkalommal lehet hazajönni, 1-1 hétre, persze sűrűbben is lehet 1-2 napra ahogy jl esik. De mondjuk inkáb UK-ba szoktak/érdemes kimenni. Repülő 2,5 óra.

• yrrg válaszolt erre.

fradi81Az allamokkal nincs tapasztalatom, de oda nem is vagyok, ha mar messzire akkor talan japan, arab emiratusok. Viszont ahogy mondod UK 2.5 ora plussz a szuttyoges de azert anyagiakban sem sok, szoval egyenlore ez az elkepzeles, meg Pragan gondolkodom de nem beszelem a nyelvet, bar hajlando lennek megtanulni ha beesne vmi melo.

Tisztelt allashirdeto: A tanulsag vegul is az hogy a britt ubuntu oldalon kell hidetni:) Azert en nem adom a hegyeimet, notaimat

Ennyivel később: 9 év