Kis hijján szakítottam az Ubuntuval, de most látok még esélyt kapcsolatunk rendbetételére.
2006 őszén, a 6.06-os verzióval kezdtem kalandozásaimat a Linux világában.
Szorgalmasan olvasgattam az Ubuntu.hu-t, gugliztam, ha kellett és remekül működött minden.
Később, talán három és fél éve regisztrált olvasója vagyok ennek a közösségnek. Túlságosan sokszor nem kellett kérdeznem, mert mások kérdései és az azokra adott válaszok átsegítettek a nehézségeken.
Nem tudom, hogy véletlen, vagy sem, de nekem a tavaszi verziók jöttek be, az őszieket csak kipróbáltam.
Így éldegéltünk, szeretgettük egymást, míg nem jött a Unity. Nem szeretem, nekem sokkal körülményesebb, mint a klasszikus kezelés. Nem akarok vitát nyitni, hiszen sokszor, sok helyen elhangzottak vélemények pro és kontra. Lecövekeltem a 11.04-nél, mert abban még benne volt a klasszikus lehetőség. Tudom, hogy nem LTS, de én kedvelem.
Azután, úgy hozta az élet, hogy vettem egy Dell Inspiron 1018-sa kis gépet, mert akkor, mikor nem otthon vagyok, ez tűnt ideális megoldásnak. Itt kezdődtek a bajok. Illetve csak egy, de az rém bosszantó volt. A wifi ingadozott, 54, 21, 5, 1 Mb/s volt. Sajnos csak ritkán élvezhettem az 54 Mb/s sebességet. Kérdeztem itt is, a guglin is, de sehogy sem akart jobbra fordulni az életem.
Próbálgattam más disztrókat is, későbbi Ubuntut, Kubuntut, stb., de egyiket sem találtam jónak, szeretem a 11.04-et, minden megvan benne amit én szeretnék használni. Jól beállítgattam, tettem rá olyanokat amiket szerettem volna, levettem olyanokat amiket nem akartam soha használni, szóval kedvemre való volt.
A kisérletezések során többször tapasztaltam, hogy vannak olyan kiadások, ahol szinte kifogástalanul megy a wifi.
Valahol olvastam, hogy egy kernel frissítés nem árthat, ezért feltelepítettem a 3.0-ás kernelt, egy használható leírás alapján. Ennek már több mint 8 órája és azóta egyfolytában 54 Mb/s-sel hasitok az internet sztrádáján. Nem vagyok függő, de borzasztóan zavart, hogy nem megbízható a wifi kapcsolatom. Remélem, hogy így is marad. Most örülök, hogy a kedvemre beállított Ubuntu megfelelően működik.
Már nem akarok más operációs rendszert.
Elhatároztam, hogy így közel a 60-hoz elolvasom az Ubuntuval foglalkozó írásokat, talán nem válik káromra.
Mindenesetre, szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki akarva, vagy csak véletlenül segített. Jó kis csapat ez, még Szöszit is kedveltem, pedig engem is "lebarmolt" egyszer.
Bocs, hogy ilyen hosszú és semmitmondó lett, de szeretném, ha az ingadozók látnák, hogy egyszer kiderül az ég.