KendekHm, érdekes dolog ez a dist-upgrade, a java6 is telepítve volt ... most eltávolítottam a webupd8 PPA-t, előtte az így telepített java8-at, komment, persze az Oracle java6 csomagokat is, majd telepítettem debian tárolóból a java7-et és az icedtea-t. Mellékes kérdés: Ubuntunál a legújabb stabil Java jöhet-e le telepíthetően, ugyanaz mint a webupd8 szkripttel, vagy .. nem? És vajon mi lehet a helyzet Debian-t használva? :)
Nem jött be a tar.gz-s bemásolás, amit a fejlesztő javasolt (bár lehet türelmetlen voltam, és közben rájöttem, tárolóból egyszerűbb), mindig a neten kereste a letöltendő java-t, nem a /var/cache/"java7" könyvtárban. Persze érdekes, hogy a PPA-s Java8 meg telepíthető volt. Első alkalommmal a terminálban az EULA-t átugrotta a telepítő, azon gondolkodtam, lehet ez a hiba, de parancssoros tisztításokkal nem tudtam javítani ezt ... (lock)
Üdv.: Kimarite
___
Hasznos paranccsal gyarapodtam, megosztom:
sudo echo oracle-java7-installer shared/accepted-oracle-license-v1-1 select true | sudo /usr/bin/debconf-set-selections
-if you want, you can set the license as accepted manually, using the following command
Akkor a debconf-ban "hold-olhatott" valami. (Lehet :).)