Ubuntu (pontosabban Grub Rescue) törlése
BaluuTehát a "honnant" már tudod! :-) (egyébként le van írva a linken is) Hova? Ha nem írsz be más könyvtár elérési utat, akkor a mentés http://szabadlinuxot.blogspot.hu/2009/05/mbrbackup.html a felhasználói könyvtáradban landol: /home/baluu vagy így is hívják ~/ Érted? A törléshez http://szabadlinuxot.blogspot.hu/2009/05/mbr-delete.html is tudni kell melyik HDD-n van a master boot record. Elnézést a rövid megfogalmazásért, de sajnos, most elmegyek itthonról, a többiek segítőkészségére biztosan számíthatsz.
Új szálat nyitottam, mert olvashatatlan a másik. Terminál: oké, de hol szerzek ubuntut? nincs a gépemem. live cd-ről nyissam meg a terminált? Jó az elképzelés, tedd meg. Ha szándékodban áll Linuxot/Ubuntut használni, ismerkedni vele, akkor olvasgasd itt az oldalon található súgót. Nagyon sok kérdésre megkapod a választ, főleg kezdőként.
BaluuEn sem akarlak megserteni de megfoglak ahogy Te is utalva a "szellemi szintedet mutatja meg" kifejezeseddel. Szoval W8 utan gondoltad mar megy ez nekem feltettel egy olyan rendszert amirol halvany fi**d sem volt. Most akarsz ismerkedni a rendszerrel mikor mar nem kell?? Mirol tetted fel az Ubuntut ha most azt sem tudod honnet szerezz Ubuntu lemezt. (Szerintem vegyel mint ahogy a W8-ast is vetted!) De hogy a segitsegre se legyen szavad En megkerdeztem a "baratod"! Es adott is otletet: 1 Helyezze be a Microsoft Windows 8 telepítő lemezt a meghajtóba. 2 Győződjön meg arról, hogy az első rendszerindító eszköz van beállítva a BIOS-ban. 3 Indítsa el a számítógépet CD/DVD támogatással. 4 Kattintson a főoldalon a Tovább gombra 5 A következő oldalon kattintson a Repair hivatkozásra. 6 Válasszon egy opciót a megjelenő ablakban, kattintson a Hibaelhárítás opcióra. 7 A problémamegoldás ablakban kattintson a Speciális beállításokra. 8 A Speciális beállítások ablakban kattintson a Parancssor parancsra. 9 A megnyílt parancs ablakba irja a következő parancsot: bootrec /fixmbr és nyomja meg az Enter gombot, hogy rögzítse MBR. 10 Indítsa újra a számítógépet, hogy a számítógép megfelelően működjön. Ha megsem ez lenne a megoldas akkor tedd mar ujra fel a W8 vagy vidd el annak aki feltette neked.