markieHa a partner tároló szerepel csak a W sorokban, akkor - mint említettem - az nem használható old-releases szöveggel, próbáld visszatenni az eredeti szöveget (a partner sorokban és az old-releases helyett). Az E az az error, ebben az esetben el is árulja neked, hogy nem fogja használni :) ezzel egyelőre nincs gond (mondom, próbáld visszaírni, hátha úgy használja majd... de "amúgy" láthatóan" megoldja a problémát az apt-get).
Media Player az mi? Gnome MPlayer, Totem?
Összegezve:
Partner tároló a mostani old-releases vagy a régi címre javítva a sources.list-ben - utóbbival próbáld ki inkább. Így van eredetileg:
###### Ubuntu Partner Repo
deb http://archive.canonical.com/ubuntu maverick partner
deb-src http://archive.canonical.com/ubuntu maverick partner
A sources.list szerkesztés után mindenképpen kell egy update parancs, hogy a változtatások életbe lépjenek:
sudo apt-get update
Ekkor látod majd a "hibákat" ... de ha ezt látod megint és ettől nem eltérőt (!):
"Néhány index fájl letöltése meghiúsúlt, ezeket mellőzöm vagy régi változatukat használom."
Akkor ezzel nem tudsz mit tenni, de kezelve van a helyzet (nem használja)
Tehát nyugodtan add ki (az iménti tanácsaim figyelembe vételével):
sudo apt-get upgrade
Így minden csomagod és ezek függőségei - melyek telepítve vannak - a lehető legújabb verzióra frissül, mely létezik a más nem támogatott Maverick verzióból.
Erre mindenképpen szükség van.
Majd nézd meg a Player-ed (micsoda is ez?).
Ha még mindig nem játszik le semmit, telepítsd ezt:
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
(ha KDE-d van akkor, kubuntu-restricted-extras a csomag neve és így tovább; xubuntu, lubuntu)
Majd megint ellenőrizd a lejátszód. Aztán visszatérünk a problémára, ha nem javul.
(tanácsokat nem adok ::) nem szoktam, de létezik kedvesség úgy általában is, és azt úgy érdemes kezelni - persze, jól esik az "ilyen", igen ... annyira nagyon fiatal nem már vagyok :))
Hm, három lehetőséged van:
- hagyod így a partner sorokat (old-releases)
- átírod az eredetire, ahogy fentebb beillesztettem
- kikomenteled ezeket a sorokat (elé # és szóköz esetleg), kettő sorról van szó .. a az előző két változattal sem megy a frissítés, ugyanez a hiba
Mindenképpen ki kell adni minden sources.list változtatás után (!):
sudo apt-get update
A három változat egyike esélyes, de ha csak ez a hiba tapasztalható és az a válasz, hogy nem használja, akkor mindenképpen ki kell adnod ezt:
sudo apt-get upgrade
Mert ebben az esetben megkapod a lehető legfrissebb csomagokat és valószínűleg a player-is megjavul, netán telepíthető hozzá "javító" csomag.