wazemakiNekem is van két olvasásra jó DVD íróm, egy Pioneer és egy NEC. A helyedben megpróbálnám visszaolvastatni a DVD-ket más gépben is. Miért? Mert én karcosakat próbáltam olvastatni nemrég, az elöregedett optikai meghajtó ezt csak "ugrálásokkal" tudja olvasni és hasonló hiba volt;
"A ... nem csatolható
DBus error org.gtk.Private.RemoteVolumeMonitor.Failed: An operation is already pending"
Aztán csak csatolta - de ugrál néha (és meg megakad és újra kiveszem a lemezt, majd be). Még nem próbáltam ezeket a DVD-ket ("szekrény mögé" csúsztak be) beolvastatni a külső DVD íróval (usb-s), úgy valószínűleg jók ... bár eléggé karcosak. Nálam például egyes lemezeket csak a NEC, illetve csak a Pioneer olvas. Ez lehet írási sajátosság vagy a "kor" jele az íróknál. Nálam biztosan a kor, mert én írni nem tudok velük, zenét hallgatok, csak lejátszásra használom őket. Az új DVD íróm, a külső minden lemezemet olvassa. 8,500 forint körüli összeg volt, de két USB vagy tápos USB HUB kell hozzá, mert Y kábeles, az áramfelvétel miatt. Azért nem azon olvasok be zenei lemezt, mert lassú ... be kéne ruháznom USB HUB-ba, kevés van nekem a gépben ... . (trabant nincs, amúgy a szerelés menne :) néha kéne szállítgatni használt bútorokat - saját részre - de azt megoldom ;))