KendekSzerintem is így lehet megnézni legjobban, hogy a nekünk tetsző funkciókat más hogyan oldotta meg. Szegény Sevoir ha tudná, hogy szétcincáltam a programjait, mire nagyjából megértem, mit hogyan csinált.
Bocs hogy ide írom be, de Gambas3-ról lenne szó.
Szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet root jogosultságú parancsot futtatni.
Hogy könnyen érthető legyek, mit is szeretnék kipróbálni. Adott egy ablak, két gombbal és egy szövegmezővel. Az 1-es gomb legyen ifconfig, a 2-es gomb sudo ifconfig. Ha az elsőt lenyomom megjelenik a válasz a mezőben. Ez eddig sima ügy. A gondom a 2.-al van. Leírásokat találtam, de sajnos nem jutottam velük eredményre. Most ott tartok a talált leírások alapján, hogy a gomb lenyomásakor feljön egy InputBox, beírom a jelszót. Ha van jelszó lefut, ha nincs akkor figyelmeztet, hogy töltsem ki. És innentől van a gondom. Ha van jelszó, látszólag lefut a parancs. De bénázok, mert hiába fut le hibaüzenet nélkül, nem ad vissza semmit, sehova. Hogyan futtathatok le egy ilyen parancsot, hogy beolvastassam a jelszót és legyen válasz?
(A gombbal ha gksu-val indítok alkalmazást, azok mennek, de ott más a jelszóbekérés.)
Bocs a gyermekded kérdésért. :-)