rapfenKöszönöm az eddigieket, de sajnos még mindig nem oké valami.
Meg lett a teljes 120GB-os vinyóm és a következő képpen jártam el: miután az előzőekben ismertetett 10.04-es ubi felrakása sokkal egyszerűbb volt, feltettem azt a 12.10 helyett. Restart és gyönyörűen bejött a bootolási választómenü. Xp (a másik vinyóról) vagy Ubi innét.....
Elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy rátoljam újra a 12.10-et. Telepítéskor már megjelent a 4. lehetőség, hogy nem xp mellé, helyett vagy valami más, hanem frissíti a 10.04-et. Ez volt a legcélszerűbb. Felment és nem tudta bootolni :S
Újra feltelepítem, immár a meglévő helyett, annak törlésével. Továbbra sem bootolja. Ez jelenik meg a bootolás vagy a választó menü helyett:
error: no such device: e6a75e8d-2e8e-4a60-970c-79d74150eefb.
grub resuce>
Elindítottam a Live CD-t és ahogyan tegnap írta valaki, a Terminálba beírtam: sudo update-grub. Jelszót nem kért, viszont hibát jelzett. Ezt adja rá...
ubuntu@ubuntu:~$ sudo update-grub
/usr/sbin/grub-probe: hiba: cannot find a device for / (is /dev mounted?).
ubuntu@ubuntu:~$
Bár a tanávs szerint ezt egy bebootolt ubi esetén kellene tenni.... Azért megpróbáltam.
Még mindig nem adtam fel, hogy lesz egyszer jól bootolódó ubim, de ehhez szeretném a további segítségeteket kérni. Vajon mi lehet a megoldás?