Én a helyedbe semmilyent nem raknék. Tudom Ubuntu portál meg minden, de az egész egy rakás s*ar. Tegnap raktam fel ismételten, mert amúgy tetszik a rendszer, ki van találva. Nos nézzük mi történt. Első indítás után húde király, megy minden, felraktam minden drivert, minden működött úgy ahogy meg volt írva.
Aztán előjött az első hiba: Nincs energia takarékos mód, és a laptop cpu/gpu-t közel teljes feszűltségen pörgeti. Hát van ennek értelme? így is úgy melegednek hogy az hihetetlen, akkor még ennyit nem tudnak beleírni? Nekem kell belemókolni a rendszerbe, hogy takarékoskodjon? Hagyjuk már egymást, nem tudom, hogy lehet ilyen alapvető dolgokat kifelejteni.
Második hiba: lassú mint az állat sokszor. Gondolkodik, nem csinál semmit ( van bőven elég energiaforrásom a futtatásához)
Harmadik idegesítő probléma: Ma reggel bekapcsoltam volna, bebootol betölt és nincs asztal. Nincs oldalsáv, nincsenek menük nincs semmi. Sehová sem lehet kattintani, ctrl+ald+delete és utána letudtam állítani. Ezt megcsináltam még 9x és a hatás ugyanez volt. Egy rakás szar, nem tölt be nem lehetett vele semmit kezdeni. Egy teljesen friss rendszer ilyet megengedhet magának? Mert szerintem nem. Olvastam, hogy elvileg új user-t kell készíteni, parancssorba. És aki nem ért hozzá az szenvedjen vele 2 évet? 21. század menő informatika, a rendszer, ami elintézi mindenféle beavatkozás nélkül, hogy felmenjen a gépre, nem képes egy user-t rendesen kreálni? Majd ha kijavítanak minden ilyen alapvető hibát, akkor elgondolkodok rajta, hogy felrakom újra.
negyedik hiba: Régebben, nem volt videókártya illesztőprogramom hozzá ( radeon hd 4570) így az egér néha eltűnt néha előjött az ablakok nem jelentek meg megfelelően szóval ilyen apró kis finomságok történtek. Természetesen újratelepítés lett a vége.
Szóval én a helyedbe nem raknék fel semmilyen ubuntut. Tisztelem, meg tetszik az elképzelés, de nem mókolni kéne az egészet, hanem hozzáértő módon, kellő körültekintéssel megírni és akkor nem lenne baj. De ha ennyire telepíteni akarsz linuxot, akkor a Cinammon vagy Mate-t ajánlom ( Linux mint )