BarnyHa kicsit figyelmesebben olvastad volna végig a hozzászólásaimat, észre vehetted volna azt a mondatomat, hogy én nem riadok vissza attól ami számomra új, mert azt tanulni kell, hogy használni tudjam. Nem tartozom azon felhasználók közé akik nem akarnak tanulni, mert túl lusták, hogy megismerjenek egy számukra eddig ismeretlen programot vagy op-rendszert. Nekem nem fontos, hogy egy program pont úgy nézzen ki mint a win-es megfelelője. Sőt, az MS Office 2010 - amit jelenleg használok - sem hasonlít egy az egyben az előző verzióira, és ha a párom kérdez valamit, hogy a 2003-as Office-ban hogy kell valamit megcsinálni, hát nem fogok tudni neki elsőre válaszolni, mert bizony le kell ülni a gép elé és megnézi, hogy ott hogy is vannak a dolgok. Számomra már nyílvánvaló, hogy win nélkül egyelőre nem fogok boldogulni, ami persze nem baj, és nem fogok emiatt sírva kirohanni a világból. A napokban eszembe jutott, mit mondott (tanácsolt) az infó tanárom az egyetemen: egyre inkább elvárás egy mérnöktől, hogy egynél több op-rendszert ismerjen, és tudjon használni. És ez a mai világban már nem csak a mérnökökre vonatkozik. Vegyünk egy teljesen átlag felhasználót, aki csak játszik és netezik a gépén. Van egy "butatelefonja" (amin persze szintén nem win van :D), amit lecserél mondjuk egy androidosra. Mit fog csinálni? Leül és elkezdi tapicskoli (tanulni, megismeri), mert neki ez új, és még azt sem tudja hogyan lehet vele telefonálni. A végeredmény, hogy megismer egy új rendszert, ami más mint amit eddig használt. Ha jól számolok, akkor máris 3-nál tart az imert rendszerek száma. :) A probléma az, hogy ez nem jut el az emberek tudatáig, és amikor egy új számítógépes programot, vagy rendszert kellene megismerniük, akkor azt mondják, hogy ez túl bonyolult, és én nem akarom megtanulni. Minden csak addig bonyolult amíg meg nem ismeri az ember. Én meg akarom ismerni az ubuntut, és az arra írt programokat, ezért nem sajnálom rá az időt, hogy leüljek és böngésszek a fórumokban és a tananyagban (munka és suli mellett ez nem megy túl gyorsan, de lassú víz partot mos). Én úgy kezdtem az imerkedést, hogy előtte el kezdtem róla olvasni (ha lusta voltam olvasni kerestem videókat), próbáltam megérteni a "miérteket" és a "hogyanokat", és csak utána próbáltam ki a rendszert. Nem kell egyből belecsapni a lecsóba, a fokozatosság fontos, főleg egy op-rendszer esetében. Én nem tartozom a lusta többséghez, szeretek új dolgokat megismerni, és ez most lehet, hogy furán hangzik, de szeretek tanulni.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fognak csinálni azok a lusta felhasználók, akik majd fel akarnak rakni a gépükre a win7 után egy win8-at. Lehet, hogy soha nem is fogják felrakni mert nem úgy néz ki mint a win7, és csak azt kérdezgetik: Mik ezek a csempeizék? És hová lett a stratmenü????