SevoirKössz, de az a bajom hogy nem jutottam semmire. Nagyon nem értek a linuxhoz, de szeretném megtanulni. Csak ehez alap hogy fel tudjam rakni. Szerintem minnyá csinálok egy videót, és fölrakom.
Fekete indulás! 7.10
Szerintem próbáld meg Hardy-val, abban elég sok fejlesztés történt ezen a területen. A tervek szerint holnap jön ki az RC kiadás, amit már hétköznapi felhasználóknak is javasolnak kipróbálásra, érdemes lesz azt letölteni és megnézni.
torosés honnan lehet letölteni? Mármint azt amit most le lehet tölteni.
Ja és így plussz kérdésnek. Nem tudtok valami helyet ahonnan le lehet tölteni ingyenes magyar nyelvű kiadványokat amiből meg lehet tanulni az ubuntu kezelését? Meg csak úgy mellékesen. A Hardy Heron, az egy ubuntu fejlesztés, vagy egy külön oprendszer?
SevoirKössz a linket, csak az a bajom hogy az ott leírtakból semmit sem értek.
LACI77no sebaj. aszonták a hardy-val menni fog.
A naponta frissített Hardy Heront itt találod: http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ amíg meg nem jelenik a végleges (8 nap múlva). A legfissebb 32 bites verzió letöltéséért kitt-katt ide! Amúgy szerintem ez valami felbontásos hiba lehet. Túl nagyban akarja elindítani amit a monitor nem bír. Amikor elindítod a telepítő CD-t és bejön az Ubuntu menüje akkor válaszd ki a magyar nyelvet (F2), majd a Beállításokat (F6) és a sor legvégére írd be, hogy vga=788, így 800*600-ban fog indulni és talán nem vágja majd le a monitort. Üdv! __________ Please Vote at brainstorm.ubuntu.com Possibility to create, rename and delete volume labels Align icons horizontally
garferiKössz a tippet kipróbáltam, de semmi változás, csak egy kicsit tovább tartott. De a vége ugyan az. Most töltöm le a hardy jelenlegi kiadását, meglátjuk milyen lesz... :)
garferiCsak próba jelleggel kipróbáltam a minime linuxot, és az simán megy usb-ről... Nem tom ez mire utal, de nagyon örülnék ha sikerülne összehozni egy működő linuxot nekem.
current88Sziasztok.Én egy hete foglalkozok ubival.Egy párszor már telepitettem a rendszert. Volt már Vistán Wubival,probáltam már xp mellé rakni élesbe(na azt feladtam 17 es grub hiba miatt.Egyébként egy értelmes leirást nem találtam SEHOL erröl a hiba megoldásrol.) Most fönt van egyedül. A lényeg,az elsötétedésröl,probáltátok már megmozgatni az egeret???? Csak azért mert nekem is csinált ilyen monitor kikapcsolosdit,és meglökdöstem az egeret.és hoopppp visszajött a téglavörös kép.....Nekem is Compaq S720 as monitorom van és annak is ismeri föl.Csak ennyit szerettem volna igy kezdöként,ha elsötétül a kép egérlökdösés!!!!!!!
JossyKössz az egeres tippet, de próbáltam... :) Idegességemben majd szét vetrem a billenytűzetet mikor már másfél órája csak a képernyőbeállításokat keresgetve mindig újraindítgatom. Nézdd meg a videót! Ott pontosabb a dolog. Janekem meg compaq s510 monitorom van, kb 8 éves. Ha meg tudnátok mondani hogy a vga beállításokat hova tegyem, akkor lehet hogy működen. Kössz!
current88Üdv! Há' gyerekek. Mostanában Lin fronton passzív vagyok, de ez nekem is felhasználói hibának tűnt! B-) Ha egyszer a windows kapcsol ki, akkor próbáld meg egy vm-ben. A leírásokat nem tudom fejből, de... egyik sem írja hogy az X-server képernyő nagyságát a ctrl+alt+[ num - | num + ] -al lehet váltani? A legjobb, az újraindítás: ctrl+alt+backspace. Amit még kipróbálhatsz az ubuntu alatt az indításkor a vga mód, illetve a standard vga kártya. Ha biztosra akarsz menni, akkor win alól próbáld előidézni a problémát, figyelj a felbontásra és a frekvenciára is. Erőszakoskodj vele hogy te járatni próbálod olyan frekin is amit a monitor nem tud. Sok Sikert!
Nekem az segített, hogy kernel paraméternek noapic, vagy noacpi-t beírtam. Igaz ez 8.04RC volt.
Kössz mindenkitől a próbálkozást, de megoldódott... :) És örülök neki.. A 8.04 lts már simán fut... A telepítés más téma, de nem baj, mert áthívtam egy srácot, akit eddig nem nagyon ismertem, de most jóban lettünk... Egy kicsit ért az ubi-hoz, azt mondta segít föltenni... De kössz mindent!
current88és akkor a link: http://video.xfree.hu/?n=cdr74|830a27a00e17d80308ef0f799daeb6e7