Fekete indulás! 7.10
LACI77no sebaj. aszonták a hardy-val menni fog.
A naponta frissített Hardy Heront itt találod: http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ amíg meg nem jelenik a végleges (8 nap múlva). A legfissebb 32 bites verzió letöltéséért kitt-katt ide! Amúgy szerintem ez valami felbontásos hiba lehet. Túl nagyban akarja elindítani amit a monitor nem bír. Amikor elindítod a telepítő CD-t és bejön az Ubuntu menüje akkor válaszd ki a magyar nyelvet (F2), majd a Beállításokat (F6) és a sor legvégére írd be, hogy vga=788, így 800*600-ban fog indulni és talán nem vágja majd le a monitort. Üdv! __________ Please Vote at brainstorm.ubuntu.com Possibility to create, rename and delete volume labels Align icons horizontally
garferiKössz a tippet kipróbáltam, de semmi változás, csak egy kicsit tovább tartott. De a vége ugyan az. Most töltöm le a hardy jelenlegi kiadását, meglátjuk milyen lesz... :)
garferiCsak próba jelleggel kipróbáltam a minime linuxot, és az simán megy usb-ről... Nem tom ez mire utal, de nagyon örülnék ha sikerülne összehozni egy működő linuxot nekem.
current88Sziasztok.Én egy hete foglalkozok ubival.Egy párszor már telepitettem a rendszert. Volt már Vistán Wubival,probáltam már xp mellé rakni élesbe(na azt feladtam 17 es grub hiba miatt.Egyébként egy értelmes leirást nem találtam SEHOL erröl a hiba megoldásrol.) Most fönt van egyedül. A lényeg,az elsötétedésröl,probáltátok már megmozgatni az egeret???? Csak azért mert nekem is csinált ilyen monitor kikapcsolosdit,és meglökdöstem az egeret.és hoopppp visszajött a téglavörös kép.....Nekem is Compaq S720 as monitorom van és annak is ismeri föl.Csak ennyit szerettem volna igy kezdöként,ha elsötétül a kép egérlökdösés!!!!!!!
JossyKössz az egeres tippet, de próbáltam... :) Idegességemben majd szét vetrem a billenytűzetet mikor már másfél órája csak a képernyőbeállításokat keresgetve mindig újraindítgatom. Nézdd meg a videót! Ott pontosabb a dolog. Janekem meg compaq s510 monitorom van, kb 8 éves. Ha meg tudnátok mondani hogy a vga beállításokat hova tegyem, akkor lehet hogy működen. Kössz!
current88Üdv! Há' gyerekek. Mostanában Lin fronton passzív vagyok, de ez nekem is felhasználói hibának tűnt! B-) Ha egyszer a windows kapcsol ki, akkor próbáld meg egy vm-ben. A leírásokat nem tudom fejből, de... egyik sem írja hogy az X-server képernyő nagyságát a ctrl+alt+[ num - | num + ] -al lehet váltani? A legjobb, az újraindítás: ctrl+alt+backspace. Amit még kipróbálhatsz az ubuntu alatt az indításkor a vga mód, illetve a standard vga kártya. Ha biztosra akarsz menni, akkor win alól próbáld előidézni a problémát, figyelj a felbontásra és a frekvenciára is. Erőszakoskodj vele hogy te járatni próbálod olyan frekin is amit a monitor nem tud. Sok Sikert!
Nekem az segített, hogy kernel paraméternek noapic, vagy noacpi-t beírtam. Igaz ez 8.04RC volt.
Kössz mindenkitől a próbálkozást, de megoldódott... :) És örülök neki.. A 8.04 lts már simán fut... A telepítés más téma, de nem baj, mert áthívtam egy srácot, akit eddig nem nagyon ismertem, de most jóban lettünk... Egy kicsit ért az ubi-hoz, azt mondta segít föltenni... De kössz mindent!
current88és akkor a link: http://video.xfree.hu/?n=cdr74|830a27a00e17d80308ef0f799daeb6e7