Sziasztok!
No, egy korábbi tanács nyomán továbbfrissítettem 12.10-re azt várva, hogy hátha ennek a kernelje majd jobban passzol a gépemhez. Sajnos nem jött be a dolog, továbbra is előfordul ugyanaz a hiba, sőt az imént még az egér driver is lefagyott (egy idő után nem mozdult semerre az egérpointer, de billentyűkombinációkkal tudtam mozogni az ablakok között).
Azt hiszem a képernyőelsötétülős problma valahogyan összefüggésben van azzal, ha inaktív a gép.
Legtöbbször ugyanis filmnézés vagy Youtube-ozás közben szokott előfordulni (bár nem tudom, hogy ez inaktív időnek számít-e).
Én már nem tudom mit tegyek... Esetleg elképzelhetőnek tartjátok, hogy valami túlmelegedéses dolog?
Csak azért lenne ez furcsa, mert eddig, a Karmic-kal nem fordult elő ilyesmi...
A VIRTUALBOX-t most eltávolítottam, bár ez nem tudom, hogy bekavarhat(ott)-e mivel alapból nem indul el, sőt már jó ideje nem használtam.
Egyébként most, a 12.10-es Ubuntu illesztőprogramjainál már eleve az ATI ZÁRT illesztőprogramját használja, és nem is jelenik meg alternatívaként a nyílt forráskódú. Szerintetek érdemes valahogy felbűvészkedni ezt? Lehet, hogy a videókártya driverével van a gond?
Amúgy nézegettem a naplófájlokat, és NEM TALÁLTAM olyan bejegyzést, ami egy-egy ilyen lerohadáshoz közeli időpontban született volna, és error log lenne. Van esetleg tippetek, hogy MELYIK log file-t érdemes nézegetnem (bár megnézegettem mindegyiket)?
Köszi, üdv,
SalvadorBali