Az lenne a kérdésem, hogy a Fájlrendszerben helyileg hol heylezkedik el a kuka (trash)? Vagy hogyan tudnám megnyitani a kukát root-ként. Mert a kukába benne van a Photoshop telepítője és nem engedi kitörölni a kukából, hozzáférés megtagadva címszóval! A válaszokat köszönöm!

a .Trash mappa az, alapból rejtett. indítsd el rootként a nautilust, vagy terminálból az rm parancs való törléshez.

zaivaldiLehet hogy én vagyok buta, de elundítottam a Nautilust root-ként, bementem az én felhasználói fiókom mappájába /home/user/. De ott nem találtam .Trash mappát, pedig a rejtett fájlok is meg vannak jelenítve...... A többi .XXXX látszik, de nincs köztük a .Trash.

bladeborishm, rootként kitöröltem 1 fájlt nautilussal, és ekkor a /home/.Trash-root mappába rakta a törölt fájlt, ami úgyszintén rejtett. nézd meg, hátha.

bladeborisSztem próbáld meg terminálmól. Alkalmazások/Kellékek/Terminál "cd .Trash" ellenőrzésképpen "ls" parancs "sudo rm *" < vigyázz töröl mindent a könyvtárból!!! és megint egy "ls"

bladeborisVagyis ha nautiluszban megnyitod a kukát (ugrás/kuka) ott van a file de a saját mappádban nincs ".Trash" nevű könyvtár? Esetleg nem másik partícióról törölted azt a filet?Mert akkor ott csinál magának .Trash könyvtárat.

bladeborisHali! én is keresgéltem egy darabig, de meglett. valamikor "elköltözött" a /home könyvtárból. jelenleg a /home/user/.local/share/Trash helyen találtam meg (8.04). de ,hogy ,hogy került oda??? M

mrtonIgazad volt! tényleg ott van a Trash nevü mappa... Sikerült is kitörölnöm! Köszi a segítséget!

Ennyivel később: 7 hónap

freestyle053Ezt 3 hsz-el előtted már leírta mrton :) És kettővel előtted pedig bladeboris jelezte hogy az volt a megoldás. Mellesleg az a hsz oldotta meg az én problémámat is annak idején :P

Ennyivel később: 2 hónap

Az lenne a kérdésem, hogy a Fájlrendszerben helyileg hol heylezkedik el az evolution kukája?

• [törölve]

szotaSzerintem bár nem tudom, .evolution mappában, ami pedig a te mappádban van!

[törölve]nekem is ez volt az első tippem, de nem találtam olyan file-t vagy könyvtárat a .evolution mappában amit ha törlök akkor az evolutionben a kuka üres lesz. (a progiban már mindent próbáltam és nem ürül a kuka)

Ennyivel később: egy hónap

Üdvözlet mindenkinek. Nemrég álltam rá a Magyarubira 1,06 Gb-s verzió Nagyon jó-Minden van ami kell köszönet akik ezt létre hozták Nagyon tetszik és megy is csak lehet nem ismerem még eléggé eddig csak widowsom volt. Az a kérdésem hogyan lehet megoldani,hogy a KUKÁ-ból töröljön minden faxni nélkül,mert nekem gyakran azt irja hiba a törlésnél,és az istennek sem lehet tovább már kezdeni vele smit makacsul odaragad ahol van. hozzáférés letiltva. Kerestem a súgóban és még sokfelé a megoldást próbáltam a tulajdonságoknál állitani a fájl alkalmazást -módósitani, de vissza dobálta a maga módján.sehogy nem sikerült rájönnöm mi van. , Ha valaki volna szives irányt mutatni köszönettel takhy JA a fent leirakat végig vittem mind!!! de se bű se bá. ajaj.-Képek-törléséről van szó a képnézőkból minenhonnan sikerült törölnöm csak a kuka nem gyerebe.

takhy"Alkalmazások/Kellékek/Terminal" sudo rm -r /root/.local/share/Trash/* sudo rm -r ~/.local/share/Trash/* Csak óvatosan a parancsokkal, nehogy mást is törölj véletlenül, inkább 10x nézd meg, hogy mit írtál be! Grafikus megoldás: ALT+F2 és beírod: gksu nautilus /root/.local/share/Trash/ ALT+F2 gksu nautilus ~/.local/share/Trash/ Üdv!