zaivaldiLehet hogy én vagyok buta, de elundítottam a Nautilust root-ként, bementem az én felhasználói fiókom mappájába /home/user/. De ott nem találtam .Trash mappát, pedig a rejtett fájlok is meg vannak jelenítve...... A többi .XXXX látszik, de nincs köztük a .Trash.

bladeborishm, rootként kitöröltem 1 fájlt nautilussal, és ekkor a /home/.Trash-root mappába rakta a törölt fájlt, ami úgyszintén rejtett. nézd meg, hátha.

bladeborisSztem próbáld meg terminálmól. Alkalmazások/Kellékek/Terminál "cd .Trash" ellenőrzésképpen "ls" parancs "sudo rm *" < vigyázz töröl mindent a könyvtárból!!! és megint egy "ls"

bladeborisVagyis ha nautiluszban megnyitod a kukát (ugrás/kuka) ott van a file de a saját mappádban nincs ".Trash" nevű könyvtár? Esetleg nem másik partícióról törölted azt a filet?Mert akkor ott csinál magának .Trash könyvtárat.

bladeborisHali! én is keresgéltem egy darabig, de meglett. valamikor "elköltözött" a /home könyvtárból. jelenleg a /home/user/.local/share/Trash helyen találtam meg (8.04). de ,hogy ,hogy került oda??? M

mrtonIgazad volt! tényleg ott van a Trash nevü mappa... Sikerült is kitörölnöm! Köszi a segítséget!

Ennyivel később: 7 hónap

freestyle053Ezt 3 hsz-el előtted már leírta mrton :) És kettővel előtted pedig bladeboris jelezte hogy az volt a megoldás. Mellesleg az a hsz oldotta meg az én problémámat is annak idején :P

Ennyivel később: 2 hónap

Az lenne a kérdésem, hogy a Fájlrendszerben helyileg hol heylezkedik el az evolution kukája?

• [törölve]

szotaSzerintem bár nem tudom, .evolution mappában, ami pedig a te mappádban van!

[törölve]nekem is ez volt az első tippem, de nem találtam olyan file-t vagy könyvtárat a .evolution mappában amit ha törlök akkor az evolutionben a kuka üres lesz. (a progiban már mindent próbáltam és nem ürül a kuka)

Ennyivel később: egy hónap

Üdvözlet mindenkinek. Nemrég álltam rá a Magyarubira 1,06 Gb-s verzió Nagyon jó-Minden van ami kell köszönet akik ezt létre hozták Nagyon tetszik és megy is csak lehet nem ismerem még eléggé eddig csak widowsom volt. Az a kérdésem hogyan lehet megoldani,hogy a KUKÁ-ból töröljön minden faxni nélkül,mert nekem gyakran azt irja hiba a törlésnél,és az istennek sem lehet tovább már kezdeni vele smit makacsul odaragad ahol van. hozzáférés letiltva. Kerestem a súgóban és még sokfelé a megoldást próbáltam a tulajdonságoknál állitani a fájl alkalmazást -módósitani, de vissza dobálta a maga módján.sehogy nem sikerült rájönnöm mi van. , Ha valaki volna szives irányt mutatni köszönettel takhy JA a fent leirakat végig vittem mind!!! de se bű se bá. ajaj.-Képek-törléséről van szó a képnézőkból minenhonnan sikerült törölnöm csak a kuka nem gyerebe.

takhy"Alkalmazások/Kellékek/Terminal" sudo rm -r /root/.local/share/Trash/* sudo rm -r ~/.local/share/Trash/* Csak óvatosan a parancsokkal, nehogy mást is törölj véletlenül, inkább 10x nézd meg, hogy mit írtál be! Grafikus megoldás: ALT+F2 és beírod: gksu nautilus /root/.local/share/Trash/ ALT+F2 gksu nautilus ~/.local/share/Trash/ Üdv!

garferi Elóször is köszi ez ment mindjárt. Némely előzőkben meg mikor a parancssor végére értem nem is volt olyan parancs hogy törlés. OK. Sikerult Közben megfigyeltem,hogy egész mappák törlését vhogy ez nem szereti,legalább is nálam, aztán fájlonkét lépcsőzetesen kezdtem törölgetni,és úgy már jól ment,hát én eddig csak windows-oztam. Egy hete tán hogy rá leltem erre és jó A vicc az hogy egy francia barátom irta hogy használjak Linuxot majd nem lesz annyi gondom a virusokkal sem. kösz takhy

Ennyivel később: 10 nap

Üdv.nekem olyan bajom van hogy bemásoltam fájlokat hogy kiirjam dvd re később.írás után töröltem őket,megváltoztattam a jogosultságot,mert anélkül nem akarta törölni.a kukából eltünt,de vaalhol mégis rejtőzik mert már kb 20 gb helyet foglel valahol.nem találom sehol.az itt leírt módszereket próbáltam,ezeken a helyeken nincs semmi..csináltam egy lemezhasználat elemzőt és meg is találtam őket,van ami már fél éve itt lapul.de aztán bezártam az elemzőt és többet nem találom hogy hol van.futtattam többször is az elemzőt,de semmi.valami trash mappára emlékszem. szóval hogy lehetne ezektől megszabadulni,fogy a hely a vinyómon