levideoÉn csak arra utaltam, hogy - esetleg - előfordulhat olyan eset, mikor nem ismeri fel az USB kulcsot a régi hardver, esetleg az megsérülhet ... igazából akkor sincs semmi, mert beírod a jelszavad gondolom. Röviden: azonban volt már arról szó, hogy nem a jelszó viszonylagos bonyolultsága ad biztonságod és a következtetésem, hogy egyáltalán nem nehéz megjegyezni, ha nem úgy bonyolult egy jelszó, hogy megjegyezhetetlen:
45:GÁ881cvft_OpTXVFDTJOKLPsA|
tehát nem így. :) ... én minimum megszoktam már, hogy jelszavazok, szükséges a rendszer biztonsága érdekében. Pont azt kéne erősíteni (titkosított partíciós megoldás nélkül), hogy valaki hardveresen ne tudja csak úgy megváltoztatni a jelszavam. Nekem van olyan ismerősöm, egy mr. bean - egy másféle példánál maradva - aki ha belép a lakásba, legalább 50% figyelmem oda kell fordítani rá, mert a múltkor is rátámaszkodott egy olyan állványra, amely nem bírta volna a súlyát, amelyen törékeny dolgok tömkelege van. Mindenre rátámaszkodik, mert "ilyen laza" :) ... nálam azonban nem lehet mindenre rátámaszkodni :)).
Linux alatt persze, meg lehet ilyeneket csinálni. Most az jutott eszembe, hogy azért is jó a sudo, gksu, hogy a kezdő felhasználó tudja, sejtse, valami olyat piszkál, aminél gondolkodni is kell. Ez egy figyelmeztető tábla felkiáltójellel.