KimariteEzt most nekem?
„..hogy megállt a kernelek eltávolítása a systemback használata közben...” Igen, de ez így jó, nem hiba, és nekem teszik. Én nem szeretem és nem is használom a -y kapcsolót.
„dpkg --configure -a -> ez egy érdekes kérdés.” Biztos, de kinek? Mert én meg sem említem, elő sem került nálam.
„Csomag eltávolításhoz közvetve nincs köze (nem apt-get autoremove), meglévő csomagok konfigurálásához igen :)” Na, ennyi még nekem is rémlik valahonnan. De mint írtam, nálam szóba sem került, nem írtam sehol. :-)
(apt-get autoremove -> figyelgetni kell, mit távolít el) - jó itt lenni! :D /on
Figyelném, de nem én futtattam le ezt a parancsot. Nem is használom, csak kimondottam bizonyos alkalmakkor. A már felesleges kerneleket is kézzel távolítom el. Viszont most lefutott, és úgy távolított el kernelt is, hogy nem kérdezett. Hogy első alkalommal miért törölt magától kernelt (Pontosabban a három fent lévőből a legkisebb verziószámú 2/3-át.), utána pedig miért kérdezte meg, úgy ahogy kell, azt nem tudom. De kaptam rá választ, nem a Systemback csinálta, hanem az autoremove és ez az apt beállításaitól függ , mit szed le és mit hagy meg. Az biztos, hogy gondot nem csinált, csak én szeretem ha megáll, átnézhetem a listát, és választhatok, hogy igen vagy nem a végrehajtásra. És kíváncsi voltam arra, hogy azonos beállítás mellett, néhány óra különbséggel miért működik kétféleképpen ugyan az a program. Miért tekintette leszedhetőnek kérdés nélkül a 3.2.0-39-est, és miért kérdezi meg ha a 3.2.0-40-ről van szó?
Sajnálom, hogy ha nem vagyok érthető, de ettől még tudok aludni és a szomszéd macskája sem sántul bele.