Hosszú idő után újra szükségem lett a systemback segítségére, és tette is a dolgát rendesen. Gondoltam ha már foglalkoztam vele akkor megírom neked az utóbbi időben tapasztalt két apró jelenséget.
1. Szétnéztem az Ubi 12.04 szoftverközpontjában, lássam mit tudnék eltávolítani, mire nincs szükségem, és többek között az XTerm-et is kiválasztottam, gondoltam minek nekem még egy terminál emulátor ha a gnome-terminál tökéletesen megfelel. Igen ám, de a szoftverközpont arra figyelmeztetett, hogy a systemback-gtk -t is el kell távolítania ha az XTerm-től megválok. Inkább maradt az XTerm is...
2. Jól bevált módszerem a régebbi kernelek eltávolítására, hogy a systemback-ben upgrade-elek. Ez tökéletes megoldás Ubi alatt, de mostanában feltettem második rendszernek az elementaryOS Luna-t és ha azon a rendszeren upgradelek, később a frissítéssel való próbálkozáskor olyasmi hibaüzenetet dob fel az Update Manager, hogy nem tud Precise-re frissíteni... és ez után nem tudom többé a program csomagokat frissíteni. Ez valószínű, hogy nem specifikusan a systemback hibája, mivel talán egyszer már apt-get upgrade parancs után is ezt művelte, és gondolom a systemback is ugyanazt a parancsot futtatja le.