A Linux hátránya, hogy nem Windows, meg azok az apróságok, amik cseszik a W-userek csőrét.
Egyik haverom megkért, hogy tegyek fel Ubuntut W8 mellé, mert tetszik neki. Megtettem. Kezdődött azzal, hogy az alaplapján az ethernet vezérlőt nem ismerte fel. Így nem volt net. Természetesen annyit kellett csak tennünk, hogy rádugjuk a telefonját, és mobilnettel felfrissítjük a kernelt, de mire rájöttünk, hogy az úgy megy, eltelt egy jó pár perc.
Aztán jött a kérdés: Minek kell ennyiszer beírni a jelszót? Ha belegondoltok, egy windowsosnak ez teljesen jogos kérdés, és megmondom őszintén, én is gondolkodom azon, hogy kilőjem. Na, akkor jött a visudo és egyéb nyalánkságok, mire sikerült ténylegesen munkára bírni a rendszert úgy, hogy az a srác számára kényelmes legyen. Nos, azóta el sem indította, annyira bejött neki a W8, most, hogy World of Tanks-ozik, nem is fog Ubuntura átmenni.
Igaz, hogy az Ubuntu és társai 10 mp alatt betöltenek, csakhogy a W8 a félig hibernációs megoldása miatt 5 mp alatt képes bejönni. Láttam a saját szememmel.
Én is, mivel játszottam, W8-ot használtam főleg, és csak az utóbbi pár hétben jöttem vissza Kubuntura.
Szóval vannak ilyen apróságok is, maga a Windows név mellett, amik előnyösebbé teszik az MS oprendszerét.
Éppen ezért nem tudok egyetérteni azzal, hogy a Linux maradjon meg a gondolkodó emberek rendszereként!
Minél többen használják, annál nagyobb a nyomás, annál több a visszajelzés, hogy olyan rendszert kapjunk, amik mentesek az ilyen idegesítő bugoktól és felesleges feature-öktől vagy lassan megoldható problémáktól, kellő mennyiségű programozót vonz, hogy a hibák kijavítása, a szoftverek fejlesztése gyorsabb legyen, és hogy a programválaszték is nagyobb legyen.
Ne haragudjatok, de én nem akarok Wint használni azért, hogy játszani tudjak, mert nem szeretem azt a rendszert. A Metro irritál, a felületet nem lehet igényeim szerint testre szabni, nem az enyém(!), és nem tudom úgy kibontani, annyi mindent és úgy kezelni benne, ahogy szeretném. Például, ha esetleg nem indul el a rendszer, és emiatt csökkentve kéne fusson, előbb be kéne lépj... Amit nem tudsz megtenni... Meg ilyen hülyeségek. Ezek a cuccok inkább a Linux felé irányítják a rendszert, de nem olyan szembetűnőek, mint a korábban említettek.