Én még béta korából használom a 13.04-et, a 12.04 után gondoltam, hogy megnézzük, milyen. Gigabyte Radeon HD5450-es karim van, minden driverrel megy szépen, mondjuk a Compiz effekteknél vannak még bajok, mondjuk nem használom, de nyugottabb lennék, ha tudnám, hogy az is megy, ilyen a Víz effekt (12.04-nél sem ment), semmit nem csinál, a kockánál a 3d ablakok még mindig nem jók, össze esik a kép, de már írtam máshol is, hogy ez a 12.10 óta van, a kocka deformáció és tükrözés szintén nem az igazi, mást igazából nem találtam compiz téren, mert az ablakváltók is mennek.
Akkor van olyan, hogy lemezek, ha beállítom az egyik meghajtót, hogy csatolja fel indulásnál, nem teszi és ki kell kapcsolni, hogy csatolni tudjam kézzel, bár majd ha hazajön a pendrive-om akkor újra pakolom és utána ezt is megnézem, mert anyám laptopján Lubuntu 13.04-nél megy rendesen és 3 nappal a kiadás előtt tettem azt fel.
A commodore 64 emulatort is újratelepítés után nézem meg, mert még nem indul el.
Ezeken kívül asszem minden szép és jó, ha jó napja van akkor kb 2-3mp alatt ki is kapcsol, boot az mindig gyors volt, ebben változás nincs.
Virtualbox is már béta korában a 12.10es verzióval ment
Samba szintén jó, nyomtató hálózatba kötve jó
Writernél van az, hogy a menüben nincs háttér ha az egérrel a menüelem fölé megyek, de reinstall után, gondolom megjavul, mert Lubuntunál van
Fancontrol sem szarakodik már, mert eddig minden újraindításnál a hwmon-t kellett 0ról 1re vagy fordítva átírni.
Anyám lapija Lubuntuval szintén jó, most vagy az előző 12.04 Xubiról maradt meg a Via OpenChrome, vagy a 13.04 anélkül kezeli a Via Chrome9 videót
Na az ő gépénél van különbség sebességben, mert a 12.04 Xubi lomhább volt és jobban melegedett alatta a masina mint a 13.04 Lubi-val. Gyorsabban be is tölti a programokat, nem pörgeti a merevlemezt se feleslegesen.
Észre sem vette, hogy átmókoltam, még azt se, hogy nem fenn hanem lenn van az indítópanel :))
Meg most már nem nyihog, hogy rakjam vissza az xp-t neki, mert ezt se azt se tud rajta megcsinálni, mert minden nyavajájára találtam valamit.
Egyedül nővérem nem érdekel, akinek 1x azt mondta egy nagyokos eladó a boltban, mikor bevitték az Ubuntus laptopot anno pesten, mert windowst akartak rá, hogy hát igen az Ubuntu nem az átlag embernek való. Aztán egyszer leültettem magam mellé és mondtam neki, hogy mit is akar egy gépen csinálni, amihez kifejezetten win kell. Netezni: Firefox jé ezen is van? És lehet vele netezni?
Doksik: akkoriban még csak OpenOffice, jé ez is ugyanolyan? Mondjuk a Libre-nek jobban örülök.
Lejátsza a 3gp videókat tiszta telepítés után, úgy hogy nem rakok fel semmit?
Na ezek után sem hajlandó Ubuntuzni, de nem is akarom már meggyőzni, mert buta emberrel nem tudok, mit kezdeni, amikor meg vinnyogott, hogy anyám gépére is ez került, mondtam neki, hogy nem kell használnod, nem muszály arra az 1-2 órára (mert 2 óránál többet tényleg nem ül előtte), nem kék színű a Facebook rajta, hanem zöld.
Végszó: Én nagyon meg vagyok elégedve vele minden téren, az extra igényeimet is meg szoktam tudni oldani vele, egyedül a wines játékok wine alatt a következő "nagy projekt". Bár a 4 éves unokahugaim miatt próbáltam ki az Ms Train Simulatort, amit az xp alatt tettem fel másik lemezre, szaggatás nélkül megy is faszásan.
Ennyiii
Viszonyításképp az én gépen ez:
Gigabyte 770T-D3L
Athlon II X2 250
Samsung SpinPoint F3 (HD502HJ 3)
Gigabyte Radeon HD5450
Realtek lan és audio
Logitech egér és billentyűzet 1 közös usb vevővel
Anyám laptopja Fujitsu-Siemens Amilo La1703, vga monitorral, mert betörött a kijelzője.