Nokia N82 usb adatkábel
Talán próbáld telepíteni a gnokii nevű programot. Az biztos, hogy telefonkönyvet és sms-t le tudsz menteni vele. Talán mást is.
drakesberg...sajnos nem működik, ...mikor elindítom megjelenik egy kis ablakba a progi, majd kb. 7 mp múlva eltűnik, anélkül, hogy érzékelné a telefont, vagy hogy bármit tudnék állítani rajta...:(
Üdv! Itt egy teljes megoldás: http://news.softpedia.com/news/Transfer-Files-To-And-From-Your-Nokia-Phone-63116.shtml
xababax...csak annyi bibi van a dologban, hogy nem bírom sehol sem leválasztani a telefont az usb-ről, nem találom hol kell lecsatolnom, hogy biztonságosan kihuzhassam az usb kábelt , ...és így csak az ubuntu, vagyis a gép teljes leállítása után tudom szétcsatlakoztatni a telefont a számítógéptől, mert hanem azt írja ki, hogy a memóriakártya megsérülhet, mert adatok fogadása közben húztam szét...egyébként meg utánaolvastam, és tényleg nem tanácsos széthúzni semmit, csak ha már leválasztottad szoftveresen... ...valakinek valamilyen ötlete...?????hol keressem a leválasztást????...mert a Számítógép menüpontban nem jelenik meg az usb-s telefon, csak a hardverinformációknál, de ott viszont nem lehet leválasztani... :(
Nokia 5310-et 8.04 Hardy Heron frissítve probléma nélkül felismeri USB tár módban és olvasni/írni is lehet a kártyára a gyári USB kábelen keresztül.
Nokia 6120c, Hardy Heron 8.04, PC SUITE mód: a fent említett progival -OBEXFTP- tökéletesen működik! Köszönöm a tippet! Így nem kell váltogatni a kapcsolódási módok között: csak PC SUITE, azt ennyi.
[törölve]
devilNekem is lesz 2 hét múlva N82-őm. Xubuntut használok és érdekelne, hogy USB csatlakozásnál lehet-e úgy használni, mint USB háttértárat.
[törölve]
[törölve]Bocsi!!! Utánnanéztem mindenhol, de nem lehet!!! Max. obexftp vagy mi, de azzal sok a macera, meg nem az igazi. Hát ez szopacs! :(
[törölve]Háttértárként minden probléma nélkül használható. Csak a telefonon ki kell választani az adatátvitelt, amikor rákötöd a gépre. Ekkor persze csak a memóriakártya látszik. PC Suite módban meg Obex a megoldás. Látszik a telefonmemória is meg a memóriakártya is. Nálam működik. Pár hsz-szel feljebb van a leírás linkje.
[törölve]
FreyrHú, köszi!!! Nekem elég, ha a mem. kártyáról -ra másolhatok. Ezt nem is tudtam, rég volt Nokiám. Most SE K550i-m van (nemsokáig).
[törölve]
Sziasztok! Az iránt érdeklődnék, hogy most van nekem egy N82-esem. Jelenleg (sajnos) Windows-t használok (nemsokáig), de majd újra visszatérek Ubuntura. Kipróbáltam a 8.10-es RC-t, hogy megy-e a fájlátvitel a telóra és onnan a gépre. Működik is. Csak amikor le akarom választani (unmount) akkor a telefonnak ki kellene írnia, hogy most már biztonságosan leválasztható a telefon az USB kábelről. Legalábbis Windowsnál is van ilyen biztonságos eltávolítás néven. Amikor rákattintottam az unmount-ra, a telefon nem jelzett vissza, de azért kihúztam a kábelt. Kiírta, hogy lehet, hogy adatvesztés történt, mert nem választottam le rendesen a rendszerről. A kérdésem az lenne, hogy számít-e egyáltalán, hogy mit ír ki a teló? Elég, ha az Ubin rámegyek az unmountra? Csak azért írja ki a telefon, mert nem windowst használok, de egyébként így is biztonságosan el lehet távolítani? Na, én is tudok aztán fogalmazni! :)
[törölve]
xababaxIgen! Rányomatod kábelre, kiválasztod az adatátvitelt és kész.