xababax............és kell a telefon?Ha telepíteni akarsz felmásolod e kártyára .és onnét telepítesz!Ez így nem jó?A telefonkönyvet is kitudod menteni kártyára, sőt az üzeneteket is.Tehát mindenhez hozzáférsz......... De ha esetleg kell a telo is, akkor néz körül itt mert egy srác már 1x leírta hogy kell elérhetővé tenni....

hatvani...már hogy ne kellene a telefon memóriájához is hozzáférni, mert ha olyat telepítesz, akkor lehetséges, hogy kell bemásolj fájlokat a rendszermappákba...., nemcsak a memóriakártyára...:(

xababax:)))pl: x-plore de nézz csak fell, nár leírták a tutit. kölönben 3. hozzászolás.......:)ejnye ott egy link, csináld meg és jó lesz.

hatvanide szerintem egy jó kis fájlkezelő a telódra a tuti megoldás :)

hatvani...ha-ha..én kértem fent, ezt használom már régóta....csak gondoltam, hátha fejlesztettek ilyen irányba is az Ubuntun, hogy ne segédprogramokkal kelljen hozzáférjek a telo tartalmához... :):)

hatvani..de azért nagyon köszi, hogy megemlítetted az x-plore progit...:):)

hello Én is full kezdő vagyok az ubihoz,végigcsináltam a belinkelt lépéseket de nem történik semmi.... Mit csinálok rosszul? Egyébként Nokia n73. Köszi

bignoreszhogy értve nem történik semmi???...mikor rádugod az usb-re?..vagy mikor elindítod az obexftp-t???...bővebben?

xababaxhallo hát megcsináltam az asztalra azt az indítóikont-mindent ugy ahogy kell-,de mikor rákattintok nem történik semmi.Biztos én vagyok a hülye,meg még szokatlan az egész,lécci segits. köszi

bignoreszmikor az indítóikont csináltad, akkor az indítóikon kisablakábanban a 4.ik mezőben, ahol azt írja "Parancs" vagy "Comand"(ha angol), a te nevedet (vagyis /home/felhasználóneved) írtad-e be a példán szereplő "marius" helyett???

xababax...nos lépésről-lépésre, ha valakinek még szüksége lenne rá: 1. kikeresed a Synaptic-ból a következő két csomagot: - obexftp - openobex-apps ..bejelölöd telepítésre, ...valószínű még felajánl pár kiegészítőt, azokat is telepítsd... 2. töltsd le a következő linkről az ObexFTP Front-end alkalmazást: http://kent.dl.sourceforge.net/sourceforge/obexftpfrontend/obexftp-frontend-0.6.1-bin.zip ...majd tömörítsd ki a saját /home/felhasználóneved könyvtáradba 3. csatlakoztasd a telefonodat a számítógéphez, ha a telefonon van választási lehetőség, akkor a PC Suite-t válaszd 4. nyisd meg az Alkalmazások -> Kellékek -> Terminál -t, és írd be, hogy lsusb ...kb. hasonlót fog kiadni: Bus 003 Device 003: ID 0421:043a Nokia Mobile Phones ...ez a sor mutatja a telefon VendorID-jét, illetve a ProductID-jét ...akkor itt: VendorID = 0421 , ProductID = 043a (persze a te értékeid mások lesznek) 5. a terminálba írd be a következő sort: sudo gedit /etc/udev/rules.d/040-permissions.rules ...ha netalán egy teljesen üres fájlt nyitott meg, akkor csak az elejét írd be: sudo gedit /etc/udev/rules.d/

xababaxköszi a lefordított leírást,de ezt azért én is értettem. Természetesen a saját felhasználónevemet írtam be,és mindenhol ugy jártam el ahogy te is írtad. Ennek ellenére amikor rákattintok az asztalon az ikonra,semmi sem történik. Már gondoltam rá,hogy talán a java-val van gond? Ájdonno :) Azért kösz

bignoreszköszi az előttem szólónak,télleg csak a java-val volt gond. Megoldottam nagynehezen :) Most már műxik

Hi! Nem tom tudok-e segíteni, azért leírom, hátha tudjátok használni. Van egy progi az adeptben, a neve Wammu. Phone managger:) Tsákkó mki!

• [törölve]

tiggis73Igen ezt eddig is tudtuk.

Ennyivel később: 5 hónap

Üdv mindenkinek! Na én a végén akadtam el a dolognak. Megcsináltam mindent, meg megy is az obex, de mégsem látja a telefonomat. Egy Nokia 5220-asom van, usb-vel kapcsolódva a géphez. Be is állítottam a Connection type-nál hogy USB, meg mellé beírtam az összes létező variációt a Value mezőbe. (1,2,3,4,001,002,003,004...) Ha a terminálban beírom a lsusb-t akkor látja, mert: "Bus 002 Device 012: ID 0421:00f0 Nokia Mobile Phones" . Próbáltam minden módban összedugni (adatátvitel, pc-suite, nyomtatás és médiák) de sehogy sem látja. Egyébként nyomtatás és média módban látja a mem.kártyát, csak akkor meg hangfájlokat nem tudok se másolni se törölni se semmit. (képeket igen) Ja és ha csatlakoztatom adatátvitellel vagy pc suittel akkor ezt: "A(z) Linux Foundation 1.1 root hub nem csatolható" "A mappalista lekérése meghiúsult: -1: Unspecified error" vagy ezt írja ki: "A(z) Nokia Mobile Phones Nokia 5220 XpressMusic nem csatolható" "A mappalista lekérése meghiúsult: -1: Unspecified error" Ezenkívül próbálkoztam az xgnokii meg a wammu programokkal is, de ezek se mennek. Meg ha mennének is, zenéket nem tudnék rakosgatni velük. Remélem nem felejtettem ki semmit se. Ja és ibexem van. Hálás köszönet a jövőbeli segítségért! Üdv: johnnymarcel

Nokia N85-öt használok.Nem használom az USB kábelt mindent bluetooth-al oldok meg.Elsőre kifogástalanul működöt és működik azóta is.Minden könyvtárat látok és minden adathoz hozzáférek.Ubuntu 8.04.2 futtatok a gépemen.Azt javaslom próbálkozz blutooth-al.Lehet, hogy minden problémád megoldódik.

Ennyivel később: 13 év