kukimukiSikerült megoldanom, kicsit érdekesen!
Mivel nem működik a laptop hálózati kártyája, a wifi-adapterem firmware betöltése sem jött össze, valamint a Debian cd-k között egyet sem találtam, ami net kapcsolat nélküli telepítéskor bármilyen gui-t adna és kisebb mint 700mb, mert csak cd olvasó van a laptopban, plusz a wpasupplicant-el sem sikerült az internet beállítás, az alábbiak szerint jártam el:
Debian 7 netinstall-al újratelepítettem az asztali gépünket csak alaprendszert telepítve, a /home partíciót megformázva.
Rebootoltam root-ként, csináltam egy apt-get update-t, majd feltelepítettem az alábbiakat:
xorg
openbox
obconf
obmenu
tint2
slim
network-manager-gnome
xfburn
synaptic
htop
firmware-ralink (a wifi-adapterhez).
A csomagok telepítése után a synaptic segítségével letöltöttem az összes telepített csomagot, ezeket átmásoltam egy másik mappába.
Ezután a laptopot telepítettem újra, ugyanúgy, mint az asztali gépet, mikor ez meg volt, akkor az időközben letöltött csomagokat kiírtam egy cd-re, kb: 450mb-nyi adat volt, ezt a lemezt beraktam a laptopba, majd a "cp -r" paranccsal felmásoltam a /home mappába, és telepítettem mindet a "dpkg -i *.deb paranccsal.
Imádkoztam is buzgón, hogy sikerüljön, de összejött.
Ezután kb: 20 csomagra azt kaptam, hogy függöségi hiba miatt nem lett beállítva. Próbáltam az "apt-get install -f" parancsot, de nem jött össze, gondoltam azért, mert nem volt internet kapcsolat...
Úgy döntöttem, majd később.
Ezután újraindítottam a gépet, és megkaptam a hőn áhított openbox-ot, tint2-vel, de örültem neki!
Gyorsan beállítottam a wifi kapcsolatot a network-manager-ben, és a szoftverforrásokhoz hozzáadtam az általam használt tárolókat, frissítettem a listát, újratelepítettem azokat a csomagokat, amik hibát dobtak, hogy nem lettek beállítva, mert továbbra sem működött az "apt-get install -f" parancs, de ez sem vezetett célra.
Ekkor eltávolítottam, majd megint feltelepítettem ezeket a csomagokat, ekkor már sikerrel jártam.
Ezután már csak az általam preferált csomagok telepítése és konfigurálása volt hátra.
Kissé macerás, tudom, de ez volt az a megoldás, amivel életet tudtam lehelni a laptopba.
Az esetleges helyesírási hibákért bocsánatot kérek, telefonról írtam!