Sziasztok Telapítettem a wine alkalmazással az imgburn programot. Elindul és minden beállítás münködik rajta de nem érzékeli a dvd meghajtót. Beteszem az üres lmezt az ubuntu egyből felkinálja, hogy mit tegyen és a saját mappában is kiírja a lemez adatait, méretét. Az imgburn nem talál lemezt az íróban! (xbox360 játékot szeretnék kiírni, de egyetlen íróprogramon sem lehet beállítani, hogy hol legyen a sávváltás a duplarétegü lemezen) k3b vel próbálkoztam, olvastam leírást hozzá de nem tudom megváltoztatni a paramétereket. Válaszotok előre is köszönöm valami anem ebbe a topic-ba tartozik, elnézésetek kérem
Wine használata
Joey007Lehet, hogy használ. Indítsd el a wine beállításokat. (ikonnal, vagy terminálból winecfg). A meghajtók fülön adj hozzá egy új meghajtót új betüjellel persze. mondjuk - D: /mnt/cdrom. A haladó beállításoknál az automata felismerést is be tudod állítani- bár ez most nem igazán szükséges.
Sziasztok! Hogyan lehet egy windows-os program ikonját kitenni az asztalra, hogy onnan indítható legyen? - A winecfg -t csak terminálról tudom indítani, a grafikus felületen sehol nem találom ikonként. - Ha elindítom és áthelyezem a kedvencekre ( bal oldali sáv, tálca) akkor onnan többé nem indítható, csak a karika köröz vég nélkül... - Ha terminálról elindítom a wincfg-t ezután alkalmazások >Add application majd kikeresem a korábban idemásolt: Program Files/NPP/notepad++.exe programot, felveszi a wine ablakába. Kilépve újra belépve azonban már nincs ott a wine konfiguráció ablakában. Eltűnik.... - Így az általam ismert egyetlen futtatási lehetőség az maradt, hogy terminálon belépegetek egyesével az NPP könyvtárig, majd kiadom a wine notepad++.exe parancsot. Létezik ennél egyszerűbb módja? lehetne egy ikont kirakni mondjuk?
HeraklesNe használj windowsos programot és nincs ilyen probléma. :-D (Én is használok. :-)) Nem tudom, melyik asztali környezetet használod, én a MATE-t használom és egyszerűen kiteszek egy új indítót az asztalra, majd szerkesztem a tulajdonságaiban, hogy mit és honnan indítson. Példa: „/home/htibi/ZENE/SegedTelep/IrfanView/i_view32.exe” Azt már tudja a rendszer, hogy csak borral leöblítve tudja futtatni.
HeraklesHa csak a notepad++ kell, akkor nézd meg ezt: https://notepadqq.com/s/ Nem kell hozzá wine, és a notepad++ -szal egyenértékű. Egyébként én a menüben csinálok új indítóelemet (Mate desktopról van szó - menük szerkesztése) és az indítóban a parancssor ilyesmi: env WINEPREFIX="/home/laco/.wine" wine "/home/laco/.wine/drive_c/Program Files/GIB 3.3/GIB30_32.exe" Erre elindul a szótár... Az "env..." elhagyható, ha csak egy wineprefixed van, de ha van pl. egy 64 bites, meg egy 32 bites, akkor kell.
HeraklesNo kérlek! Én amúgy nem használok Wine-t, de a kedvedért felpakoltam a virtuális játszótérre, aztán az https://notepad-plus-plus.org lehúztam egy telepítőfájlt a Notepad++-hoz, majd a letöltés helyéről a wine npp.7.5.9.Installer.exe parancsot kiadva telepítettem. A telepítési folyamat során a „készítsen asztali parancsikont” (azt hiszem nem magyarul, hanem angolul volt) lehetőséget bejelöltem és meg is csinálta. Az alkalmazás első, a parancsikonról történő indításakor a rendszer rákérdezett, hogy a fájl megbízható-e, futtathatónak jelölöm-e (vagy valami ilyesmi) amire igenlően feleltem. Az ikon parancs mezejében a következő található: env WINEPREFIX="/home/teszt/.wine" wine-stable C:\\windows\\command\\start.exe /Unix /home/teszt/.wine/dosdevices/c:/users/Public/Asztal/Notepad++.lnk A teszt helyére nyilván a saját felhasználóneved kell behelyettesítened. A Notepad++.desktop fájl teljes tartalma: {syntaxhighlighter brus:bash}[Desktop Entry] Name=Notepad++ Exec=env WINEPREFIX="/home/teszt/.wine" wine-stable C:\\\\windows\\\\command\\\\start.exe /Unix /home/teszt/.wine/dosdevices/c:/users/Public/Asztal/Notepad++.lnk Type=Application StartupNotify=true Path=/home/teszt/.wine/dosdevices/c:/Program Files (x86)/Notepad++ Icon=1DE5_notepad++.0 StartupWMClass=notepad++.exe{/syntaxhighlighter} További segítség az asztali parancsikon létrehozásához: http://wiki.ubuntu.hu/index.php/Asztali_parancsikon_l%C3%A9trehoz%C3%A1sa Az asztali parancsikont én bemásoltam a ~/.local/share/applications könyvtárba is, bár lehet, hogy ez egy felesleges lépés, nincs is rá szükség, mindenesetre az Indítóban hozzá tudtam adni a kedvencekhez és onnan is indul a Notepad++ https://i.imgur.com/6lATfd2.jpg