Sziasztok!
Lenne egy érdekes gondom. NEC Versa one laptopon viselkedik furcsán a wifi.
-Vagy tökéletesen működik
-Vagy egyáltalán nem tud IP címet kérni
Ez a kettő véletlenszerűen változik, nem véltem logikát felfedezni benne. Jelen pillanatban például a kollégium egyik hálózatára (NETGEAR) sem képes fellépni, otthon (SMC) viszont vígan netezhettem. Szerdán még a koliban is működött, mostmár akármit csinálok, nem.
A kollégiumban titkosítatlan, jelszó nélküli hálózat van. Természetesen win alatt tökéletesen működik.
Amiket csináltam:
0/a. Semmilyen reboot/reset/kikapcs-bekapcs nem használ.
0/b Nincsennek telepíthető zárt meghajtók.
1. WICD-t használok (driver:wext,háttér-hálózat:external)
2. NDISWRAPPER:
win alatt a netr73 (32bit) drivert használom, így 64 bites ubi alatt ndiswrapperben a netr7364 (64bit-es) drivert tettem be. Elvileg látja is, de a kapcsolódásra semmi kihatással nincs.
ndiswrapper -l:
netr7364 : driver installed
device (0DB0:6877) present (alternate driver: rt73usb)
(- lsmod-ban nincs ndiswrapper vagy netr73 modul -)
lshw:
*-network
description: Wireless interface
physical id: 2
bus info: usb@1:2
logical name: wlan0
serial: 00:1d:92:1a:a1:6a
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=rt73usb driverversion=3.8.0-26-generic firmware=1.7 link=no multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
Kérdések:
1. Ha ndiswrapperban benne van a driver és valid, akkor nem kéne vagy az ndiswrappernak vagy a netr7364 drivernak látszódnia az lsmodban?
2. Ha ez a hiba véletlenszerű, és otthon szokott működni, akkor indokolt-e az ndiswrapperral játszani?
3. Van-e még valami hibaelhárítási mód, amit nem próbáltam?
UPDATE: Ha kitalálok magamnak egy IP configot akkor működik a hálózat, ergo csak IP címet nem tud kérni. (Win alatt semmi gond a dhcp-vel)
UPDATE2: Ha egyszer csatlakoztam fix IP-vel, utána dinamikussal if felenged. (kérdés, meddig)