apar Egy Packard Bell EasyNote-ban van egy BCM57765 kártyaolvasó, ami Ubuntu 12.04 alatt egyáltalán nem működik. Google barátom segítségével sem találtam drivert, illetve épkézláb megoldást. Valakinek sikerült ilyet működésre bírnia Ubuntu alatt? Az lspci ennyit mondott róla: 02:00.1 SD Host controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM57765 Memory Card Reader (rev 10) Előre is köszönöm a segítséget.
nemo777 Sajnos ebben nem tudok segíteni, de van egy átmeneti megoldás, mégpedig a kereskedelmi forgalomban kapható Kingston USB-s kártyaolvasó amit elég olcsón be lehet szerezni. Mert az egyik gépünk csak erről működik, mert a kártyaolvasója az eMachines E525-ös gépnek nem mindig olvassa be az SD kártyát.
lev258 Hello. Acer laptop, 12.04, 3.5-ös kernel, ugyanilyen kártyaolvasó. Eddig még nem próbáltam, de most bedugtam egy SD-t, és rögtön működött is.
nemo777 lev258Én annak örülnék ha egyáltalán észlelné az SD kártyát, de sajnos nem teszi. Ugyan szétszereltem kitisztítottam a gépet, de semmi eredmény. De most jön a poén. Magyarubi 10.03-as vagyis az Ubuntu 9.10-es rendszere simán felismerte a kártyaolvasóban az SD kártyát, és képes volt olvasni is. Vagyis nem hardver hiba...
nemo777 fradi81Azért köszönöm az információt, de megoldottam a problémát. Vettem egy új Samsung SD kártyát, és csodák csodája ezt már beolvassa.